Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter i en KIA Sedona

Bränslesystemet på Kia Sedona modell fordon är utrustad med ett bränslefilter som håller ren gas som strömmar till motorn. Bränslet filtret består av en kapsel och en inre filter som består av fibrer. Fibrerna inuti kapseln fånga och fånga alla typer av sediment och föroreningar från gasen. Den rena gasen strömmar sedan till bränsleinsprutarna. De bränsleinjektorerna betala ut sedan den renade gasen in i motorn. Byt ut bränslefiltret var 40.000 till 50.000 miles. Saker du behöver
Droppkar
5/8 öppen nyckel
Skiftnyckel
19-mm skiftnyckel
Bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Park KIA Sedona utsidan så att fordonet kommer att vara i ett väl ventilerat utrymme. Dra spärren huven låsning och höja huven.
2

Skruva av tanklocket från bränslet hals bränsletanken. Ta av tanklocket bort av bränsletanken kommer att ta bort alla höga gastrycket bort av bränslefiltret.
3

Lokalisera den runda svarta filterkanister bränsle som är monterad på förare & # 039, s sida brandvägg. Sedan läget droppskålen under KIA Sedona i det allmänna området i bränslefiltret.
4

Placera 5/8 öppen nyckel på botten bränsleledningen mutter. Därefter placera skiftnyckel på muttern som är byggt på botten av bränslefiltret. Vänd ner bränslefiltret moturs medan du håller skiftnyckeln som en back up. När bränsleledningen mutter är lös, lossa muttern med fingrarna. Dra bränsleledningen ur bränslefiltret.
5

Placera 19-mm nyckel på toppen bränsleledningen mutter. Därefter placera skiftnyckel på muttern som är inbyggd i den övre delen av bränslefiltret. Vänd bränslefiltret muttern moturs medan du håller skiftnyckeln som en back up. När bränsleledningen mutter är lös, lossa muttern bränsleledningen med fingrarna. Dra bränsleledningen ur bränslefiltret.
6

Lossa och ta bort bränslefiltret bulten med skiftnyckeln. Dra bränslefiltret ur hållaren och lägg den i droppskålen.
7

Skjut det nya bränslefiltret i fästet med 19-mm änden uppåt. Sätt i och dra åt bränslefiltret bulten med skiftnyckeln.
8

Skruva den övre och nedre bränsleledningar tillbaka på bränslefiltret. Dra åt båda bränsleledningarna ner tätt med 5/8 nyckel och 19-mm skiftnyckel. Använd skiftnyckeln som en back up när åtdragning.
9

Vrid nyckeln på i fem sekunder och sedan backa. Gör detta två gånger. Detta kommer att fylla det nya bränslefiltret med gas och avlägsna luften från bränslesystemet. Dra runt motorn på fjärde vrider om startnyckeln.
10

Se över det nya bränslefiltret för läckage med motorn igång. Stäng av motorn. Skjut droppskålen ut från under KIA Sedona och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102441.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.