Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur kan man kontrollera Insprutningsmunstycken på en 4,3

Både General Motors Company och Ford Motor Company producerar 4,3-litersmotorer. Ford 4,3-liters motorn är en V-8. Två av de tre 4,3-liters motorer som tillverkas av GM är V-8s och den tredje är en V-6. Oberoende av bolaget eller motor, är bränsleinsprutaren grundkonstruktion densamma. Bränsleinsprutarna är ansluten till ett trycksatt bränsleledning och fungerar när en elektrisk ström laddningar en solenoid drar öppna en ventil. För den korta tid ventilen är öppen, passerar trycksatt bränsle genom injektorn och sprutas in i förbränningskammaren. Saker du behöver
Scan Tool Review Multimeter
Visa fler instruktioner
Scan Tool
1

Anslut scan tool till OBD-II-läsare. OBD-II-läsare sitter under instrumentbrädan på förarsidan. Den exakta placeringen varierar i både Ford och GM-modellen, men i båda fordon som de är i allmänhet under den vänstra sidan av instrumentpanelen.
2

Slå på felsökningsverktyg och läsa koderna som till verktyget av motorns färddator. Särskilda anvisningar varierar beroende felsökningsverktyg typ. Konsultera instruktionsboken för exakta steg.
3

Reference koderna i felsökningsverktyget kod manuellt. Failing injektorer kan producera "lean" eller "rika" läsningar förbränning eller kan utlösa en "mis-fire" i den tillhörande cylindern.
4

Notera bränsleinsprutningsdonet som misstänkt på cylindrar utlöser motor koder. Ytterligare tester krävs.
Magnetventil och Ventiltest
5

Starta motorn. Slutet av en skruvmejsel mot toppen
6

Place av insprutare.
7

Tryck örat mot handtaget på skruvmejseln. En operativ insprutare kommer att överföra ett klickljud genom skruvmejseln. Den klickande ljud är från ingreppet mellan solenoiden och ventilen. Om inget klickande ljud är närvarande, är injektorn pulserar inte. Strömkontakten
8

Test enligt instruktionerna i nästa avsnitt för att säkerställa att den ger 12 volt. Om kontakten ger en elektrisk ström, men bränsleinsprutningsdonet sviktar solenoiden och ventil testet, byt ut bränsleinsprutaren.
Eluttaget Testa
9

Vrid startnyckeln till startläge, men starta inte motorn.
10

Ta bränsleinsprutaren elkontakten.
11

Justera multimeter för att kolla "Voltage". Tryck på den röda och svarta multimeter leder till insidan metall del av den elektriska kontakten. En ledning ska anslutas till vardera sidan av kontakten. Antingen bly kan anslutas till endera sidan av pluggen.
12

Kontrollera spänningen vid kontakten. Mätningen bör vara ca 12 volt.
13

Byt varje insprutare som misslyckas, men får 12 volt ström genom den elektriska kontakten.
Resistensbestämning

14

Koppla bort alla elkontakter från spridarna på 4,3-litersmotorn.
15

Ställ multimetern till "Ohm" för att kontrollera motståndet. Anslut både multimeter leder till bränslepumpen plug terminal. Antingen bly kan röra endera sidan av terminalen, men båda sidorna av plint måste anslutas till multimetern.
16

Mät motståndet. Skriv ner Ohm mätningen tillsammans med cylindern antalet eller positionen på motorn.
17

Upprepa steg två och tre på alla återstående bränsle injektor pluggar.
18

Jämför alla av Ohms mätningarna. Mätningen för varje enskild insprutare skall ligga motståndet mätningar av de andra bränsleinjektorerna. Om du hittar en insprutare är betydligt högre eller lägre än de andra, är injektorn misslyckas eller har misslyckats. Byt spridare som inte motståndet testet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102695.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.