Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man berättar en ålder av en Auto Tire

Bra kvalitet , välskötta däck är avgörande för en säker drift av en bil . Förstörda, slitna eller gamla däck kan sträng en förare genom tömning . En farligare utsikter är ett gammalt däck plötsligt fungerar , vilket orsakar ett fordon för att gå in i en spinn eller köra av vägen . Även däcken inte har utgångsdatum , är konventionell bilmekaniker råd att inte byta däck som är äldre än sex år . Det är ett enkelt sätt att avgöra om dina däck är i den kategorin . Instruktioner
1

Leta däckets identifieringskod , stämplat på den yttre kanten . Det kommer sannolikt börja med DOT och har 15 till 16 tecken .
2

Avgör om koden slutar fyra eller tre siffror .
3

Analysera sista siffror .
p Om serienumret slutar på tre siffror , de två första är antalet vilken vecka däcket producerades , och den sista siffran betecknar ett år 1990-1999 . Till exempel betyder 117 däcket producerades i den 11: e veckan av 1997 .
P Om serienumret slutar på fyra siffror , de två första är antalet vilken vecka däcket tillverkades , och den sista två beteckna ett år från och med 2000 . Till exempel betyder 0209 att däcket gjordes i den andra veckan av 2009 .
4

Öppna en online-kalkylator tid förfaller och ange aktuellt datum och ungefärlig tidpunkt för produktionen för att avgöra åldern på auto däck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101735.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.