Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Effekten av däcktrycket på gas körsträcka

Flera faktorer kan påverka gas körsträcka ett fordon kommer att få, inklusive övervikt i fordonet, den hastighet fordonet färdas, vägförhållanden och frekvensen av stopp och starter. Att hålla däcken ordentligt pumpade, men kan också vara en viktig faktor för att avgöra vad den gas körsträcka kommer att vara i en viss bil. Gas Mätarställning Tester

Många tester har utförts för att bestämma huruvida ökande däcktryck ökar gas körsträcka. Tyvärr är de flesta tester som finns på internet och i butiker som utförs av däcktillverkarna, fordonstillverkare, oljebolag och stora återförsäljare auto, så dessa kan inte anses vara opartisk.
Ordentligt pumpade däck

ordentligt pumpade däck ger den mest effektiva gas körsträcka. Däck som är ordentligt pumpade till tillverkarens specifikationer kan förbättra gas körsträcka med så mycket som 3 procent under körning med felaktigt pumpade däck.
Too Little Tire Pressure

Ett fordon gas körsträcka minskar med 4 procent för varje kilo av rekommenderat lufttryck som inte är i däcket. När däcktrycket minskar i ett däck, däck kramar trottoaren mer och orsakar därför däcken roterar långsammare och bilen för att använda mer gas. Addera Too Much Tire Pressure

Om däcken har för mycket lufttryck i dem, kommer de kramar inte marken mycket väl och detta gör det svårt att hantera fordonet på ett säkert sätt. Även svulstiga däck kan öka gas körsträcka med en procent under tillverkarens rekommendationer, kan minskningen i säker hantering av fordonet vara skadligt för föraren och eventuella passagerare.
Tire Pressure diagram

däcktryck diagram som kom med bilen är det bästa sättet att bestämma rätt däcktryck för däcken. Detta diagram är vanligtvis placerad på förarsidan dörr, i handskfacket eller i fordon bruksanvisningen. För att få maximal gas körsträcka möjligt, alltid hålla däcken ordentligt pumpade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101202.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.