Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Gummibana Historia

Gummi däck används på bilar och andra fordon för att ge en smidig, säker och vadderade rida. De består av luftfyllda gummi former som bidrar till att dämpa stötar och stödja vikten av fordonet och dess last. Historien om däck går tillbaka mer än 150 år, införandet och förfining av gummi bearbetning. Sedan dess har gummidäck har ständigt ändrats och fulländade att erbjuda förarna maximal säkerhet och tillförlitlighet. Vulkanisering

Under 1830-talet, var gummi en relativt ny produkt i Amerika. När den först infördes, var konsumenterna ivriga att köpa gummiprodukter, tro att det är ett vattentätt alternativ till alternativa material. De fann snabbt att när den utsätts för värme, t.ex. en varm sommardag, skulle gummit smälta, och skulle behöva slängas. En man vid namn Charles Goodyear tog upp frågan, och var fast besluten att hitta ett sätt att göra gummi användbar. Han experimenterade under mer än ett decennium innan lärande som lägger svavel till naturgummi skulle göra materialet mer hållbara. Efter tappa materialet på en het spis, fann han att uppvärmning av materialet gjorde det resistent mot smältning eller andra typer av skador. Denna process fick namnet "Vulkanisering" och är nyckeln till att förbereda gummi för däck användas.
Massiva gummidäck

Innan Goodyears upptäckt av vulkanisering, har däck gjorda av trä eller metall. De var tunga och ganska ineffektivt. Från och med mitten av 19-talet, producerade gummidäck med vulkanisering teknik blev den dominerande produkten för cyklar, vagnar och barnvagnar. Tidigt var både luftfyllda däck och solidmodeller används. Konsumenterna började snabbt att välja massiva modeller på grund av sin hållbarhet, och luftfyllda däck övergavs för en tid. Medan solida gummidäck kunde motstå frekvent tung användning, de var också tungt och inte ge en mjuk gång.
Luftgummihjul

Vid utgången av 19th century, var bil beslutsfattare plocka upp ånga. Det var under denna tid som elfordon började ersätta hästvagnar. Som biltillverkning ökade, så gjorde behovet av däck. Under 1898 och 1900, var den Goodyear och Firestone däck företag grundat, respektive. Däck produktionen expanderat kraftigt under denna period. Som auto användning växte under det tidiga 20-talet, fann många städer som solida gummidäck orsakade skador på vägar. Infördes för att uppmuntra användningen av luftfyllda däck istället. Samtidigt, var förare och cyklister finna att luftfyllda däck som en mycket smidigare och enklare resa än fasta versioner. Inom några år, dessa luft-fyllda, eller pneumatiska, var däck standarden inom däckbranschen.
Korslagerdäck Däck

pneumatiska däck som en mjuk gång , de var fortfarande inte särskilt hållbart, och var föremål för frekventa blowouts. För att bekämpa detta, var korslagerdäck däck utvecklas. Dessa däck presenterade en gummi luftfyllt rör inneslutet i ett tjockt gummihölje. Den yttre höljet var gjord av lager av gummi sladdar som genomkorsas att tillhandahålla dragkraft och samtidigt öka styrkan av däcket. Dessa däck skulle bli branschstandard genom 1950-talet. Addera Radial Tires

År 1948 införde Michelin de första radialdäck. Dessa däck har kordlagren liknar korslagerdäck modeller, men sladdarna löper i 90 graders vinkel från däcket fälgen, som producerar en starkare hölje. Interiören i huset är fodrad med ett metallband som hjälper däcket tål riskerna längs vägarna och frekvent användning. Radier anses vara längre livslängd, har bättre styrning potential, och för att öka gas körsträcka. Dessa däck blev populär i Europa, men intresset släpat i USA. Under 1970-talet, när oljepriserna sköt i höjden, vände amerikaner till radialdäck på grund av deras ökade gas körsträcka. Sedan denna tid har radialdäck blivit den mest använda typen av däck i USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101080.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.