Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck på en Chevy Cobalt

Chevy Cobalt är en amerikansk kompakt bil, som ofta används för pendling. Med pendling bilar, är det mycket viktigt att kontrollera däcken ungefär var 3000 miles. Kontrollera däcken kan förebygga olyckor och faktiskt förbättra gas körsträcka. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket (PSI) på dina däck när det är kallt ute. Sätt i ett övertryck däcktryck i däckets ventilskaftet (munstycket på den sida av däcket). Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett väsande luft. Notera avläsningen på mätaren. Leta efter en dekal på förarsidans dörr som låter dig veta vad den maximala däcktrycket (PSI). Lägg till eller dra ifrån luft till dina däck efter behov.
2

Kontrollera om däcken är slitna på udda ställen. Bär i mitten eller på kanterna kan indikera över eller under inflationen. Om kanterna ser oberäkneligt eller befjädrade, kan däcken bli feljusterat. Om du märker bär på samma ställen på alla däck, kan du behöva ha dem roteras.
3

Verifiera slitbanan inte har slitits ned. Ta ett öre och för in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ned. Om du ser alla Lincolns huvud, är däcket alltför slitna och behöver bytas ut. Du kan också söka efter barer däckslitage faktiskt i däcken. När du ser dessa barer, behöver däcket bytas ut.
4

Titta på däcken för naglar, skador eller sprickor. Du kan hantera vissa skador på däcken med lapp det. Prata med en mekaniker för mer information.
5

Kontrollera att du sätter rätt storlek däck till din Chevy Cobalt om dina däck behöver bytas. Det finns ett brett utbud av korrekta däckdimensioner för Chevy Cobalts beroende på år och modell av din bil. Gå till DragTimes (se Resurser) för en lista över däck storlekar för din Chevy Cobalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100847.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.