Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter mönsterdjup på däck

De flesta amerikanska däck som tillverkats från 2010 har slitagevarnare --- eller barer --- inbyggda i dem, för att varna ägarna att deras däck har blivit farligt slitna och behöver bytas. Innan dina däck slits ner till en tråd, kolla mönsterdjup med en lufttrycksmätare eller ens ett mynt för att fastställa omfattningen av slitage. "Enligt de flesta lagstiftningar, är däcken juridiskt slitna när de har slitits ned till 2/32" av kvarvarande mönsterdjup, "säger Däck Rack.com. Du behöver
lufttrycksmätare
Penny
Quarter
Visa fler instruktioner
1

Mät dina däckens mönsterdjup med en lufttrycksmätare --- tillgängliga bildelar butiker. Typiska mätare mäta mönsterdjup upp till 32nds av en tum Vissa mätare mäta mönsterdjupet i millimeter, dock,.. kontrollera din mätare typ innan du börjar köpa 2

Tryck lufttrycksmätare på en hård yta tills det står "0", tryck sedan mätningen skala i mätaren tills den inte går in längre. Sätt mätaren s sond i en inre eller yttre däck spår, och tryck på basen. Håll fat mätaren --- inte sonden --- och försiktigt lyfta den utanför däcket. Titta på mätaren för att få din läsning mönsterdjup.
3

fortsätta att mäta mönsterdjup på samma däck genom att föra in sonden i olika områden --- omväxlande i både inner och yttre mönsterdjupet --- ca 15 inches isär längs däckets omkrets,. rekord varje mätning noga Skaffa ett genomsnitt genom att lägga upp summan av de mätningar och dividera med antalet mätningar som du tog Upprepa mätningen för alla. fyra däck på din bil.
4

Använd ett öre för att mäta din däckets mönsterdjup --- istället för att använda en lufttrycksmätare --- om slitbanan ser slitna ner till sista 32nds av en tum . Vrid öre så Lincolns bilden vänd mot dig och hjässan pekar nedåt. Sätt öre i några olika mönsterdjupet minst 15 inches från varandra, och observera Lincolns huvud. Om slitbanan alltid täcker det, ditt däck fortfarande har mer än 2/32 inches av slitbanan.
5

Vänd öre runt och sätt in det i olika mönsterdjupet runt däckets omkrets på minst 15 inches isär för att se var Lincoln Memorial landar. Om Memorial alltid begravd, har dina däck mer än 6/32 inches av slitbanan vänster och dina däck är i gott skick.
6

Placera en fjärdedel i flera inre och yttre spåren av dina däck med toppen av Washington huvud pekar nedåt, rör sig över däckets omkrets minst 15 inches bortsett från andra mätningar för att se om slitbanan konsekvent täcker Washington huvud. Om så är fallet, har din däck mer än 4/32 inches djup vänster och du behöver inte byta ut det ännu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101596.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.