Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man berättar när däcken är slitna

Slitna däck kan resultera i två negativa konsekvenser . För det första är det olagligt att köra på däck med mindre än 2 /32 tum av slitbanan . Också , eftersom däcken slits ner , ger de mindre dragkraft och är mer utsatta för vattenplaning på vått väglag . Regelbundna däck inspektioner se till att dina däck är säkra för körning . Saker du behöver
Quarter
Penny
Visa fler instruktioner
1

Inspektera alla däck för onormalt slitage mönster . Om slitbanan har helt bortnött från ena sidan av ett däck eller från en del av däcket , bör du byta ut däcket och har bilens anpassning justerades .
2

Kontrollera mönsterdjupet på flera punkter runt varje däck med kvartalet . Myntet bör placeras i slitbanan med toppen av Washington huvudet mot däckets kroppen. Om du inte kan se upp i presidentens huvud , har däcket mindre att 4 /32 tum i mönsterdjup .
3

Mät mönsterdjupet på vilket däck som visar mindre än 4 /32 slitbanan med öre på samma sätt . Om toppen av Lincolns huvud syns när öre sätts in i däcket , har däcket mindre än den lagliga gränsen av slitbanan och bör bytas ut omedelbart .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101416.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.