Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett ventilskaft

Tire ventilspindlar används tillsammans med slanglösa däck. Ventilskaftet belägen på insidan av fälgen och tillåter slanglösa däcket pumpas. Över tiden - beroende på väder och miljöexponering - ventilskaftet kan bli knäckt eller utveckla läckor. Periodiskt utbyte av ventilskaftet, i första hand när däcket byts ut, signifikant minskar sannolikheten för tryckförlust på grund av läckage. Kontrollera din ventilspindlarna regelbundet och titta efter sprickor eller nedbrutna material. Ersättning av ventilskaftet kan bidra till att säkerställa lång livslängd för däcket. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Tänger
Flytande skålen-tvål
Handduk
Visa fler instruktioner
1

fastställa trycket krav av ventilskaftet. Läs det maximala kallpressning stämplat på sidan av däcket. Om det maximala kalla däcktrycket är 65 pounds per square inch eller högre, kommer du att behöva installera högtrycksventilen stjälkar. Typiska personbilsdäck inte kräver högt tryck ventil stjälkar, som maximalt kallpressning drift är mellan 35 och 55 psi.
2

Ta bort hjulet från fordonet. Tömma däcket. Skjut däcket bort från fälgen att få tillgång till ventilskaftet från insidan av fälgen. Titta på baksidan av ventilskaftet och bestämma om någon låsning eller fastspänning maskinvaran är installerad. Ta bort all maskinvara används för att säkra ventilskaftet till baksidan av fälgen.
3

Bänd kanterna på ventilskaftet bort från kanten för att lossa ventilskaftet anslutning till fälgen. En platt skruvmejsel kan användas för att lyfta ventilskaftet från fälgen. Inte fördärva metallen i kanten med skruvmejseln, eftersom detta kommer att skapa luckor i eventuella framtida sälar, vilket kan resultera i läckage.
4

Skjut spindeln, med en tång, från framsidan av fälgen. Tag i ventilspindeln ordentligt och tryck svårt att trycka ventilskaftet tillbaka genom fälgen. Under extraktionen, kan du behöva rotera ventilspindeln att lossa några bindningar till fälgen. Släng den gamla ventilspindeln.
5

Avlägsna smuts och skräp från runt ventilspindeln hålet med ett milt rengöringsmedel, såsom flytande diskmedel och vatten. Torka området med en handduk. Inspektera området för partiklar eller föroreningar som kan resultera i dålig placering av nya ventilspindeln. Re-rengöra området om det behövs.
6

Smörj nya ventilspindeln med en liten mängd flytande diskmedel på ventilskaftet anslutningspunkten. Den flytande diskmedel bör inte bara tillämpas till slutet av ventilskaftet, men även i spåret som sittplats direkt mot fälgen.
7

Skjut ventilskaftet genom ventilskaftet hålet från insidan av fälgen. Tag i undersidan ventilspindeln med en tång och dra ventilskaftet genom fälgen. Du kan uppleva en lätt popping känsla som ventilsätena stamceller mot fälgen. Inspektera insidan av kransen för att säkerställa ventilskaftet är helt insatt och placerad mot fälgen. Vrid ventilspindeln något för att säkerställa korrekt sittplatser. Fäst någon hårdvara används för att säkra ventilskaftet till fälgen. Den gamla hårdvaran loss från föregående ventilskaftet får användas, om det är i gott skick.
8

Byt däcket sittplatser mot fälgen. Pumpa däcket till maximalt kalla däcktrycket. Kontrollera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102021.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.