Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du väljer Vinterdäck

Vinterkörning kan vara farligt, även för de mest erfarna förare. Snö och is kan göra normalt farbara vägar omöjliga att färdas på. Bra däck är viktigt att hålla bilen på vägen, och vinterdäck verkligen hjälpa i dåligt väder. Vinterdäck skiljer sig från all-season däck i det faktum att de har små dubbar i slitbanan. Dessa dubbar hjälpa att gripa trottoaren och hålla bilen på vägen. Saker du behöver
Instruktionsboken för din bil
Visa fler instruktioner
Hur du väljer Vinterdäck
1

Läs igenom din ägare " , s manual för att avgöra vilken storlek vinterdäck bilen tar. Vinterdäck är dimensionerade på samma sätt som åretruntdäck, så dina storlekar kommer att vara densamma.
2

Kontrollera dina nuvarande däck för slitage. Många däck butiker kommer att tillåta dig att handla i god begagnade kvalitets däck för en rabatt på nya däck.
3

Bestäm om du kommer att behöva regelbundna vinterdäck eller metall dubbdäck. Metallreglar är olagligt i ett antal stater, och endast godkända för säsongens körning i större delen av landet. Tala med en lokal polismyndighet för att se ditt val av däck är lagligt.
4

Köp dina däck från en seriös däckhandlare. Många butiker har varit kända för att sälja skadade eller annars osäkra däck. Endast köpa däck som är i bra form med några hål eller sprickor.
5

montera dina däck på rätt sätt. Den däckverkstad kan göra det åt dig om du inte har erfarenhet eller inte har rätt verktyg.
6

Håll dina däck pumpade till rätt lufttryck. Normalt lufttryck varierar från 25 pounds per square inch till 50 pounds per kvadrattum, men kolla din instruktionsbok för att ta reda på vad just din bil kräver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100913.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.