Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter en Lug Nut

hjulmuttrarna är bitar av metall som skruvas in dina hjul, fortfarande fästa till din bil. En tappmuttem har tre mätningar: tråd storlek, gängstigning och säte typ. Även om det bara finns ett fåtal sorter av platstyper, det finns ett antal gängstorlekar och platser som du behöver veta för att köpa rätt muttrarna. All information kan hittas inne i din instruktionsbok. Saker du behöver
Bil bruksanvisning
Måttband
Visa fler instruktioner
1

fastställa sätet typ av tappmuttem. Detta är det enklaste mätningen att hitta eftersom det bara finns tre sorter. Om botten av klacken har en skarp vinkel inåt, kallas det en "ekollon" eller "avsmalnande" säte. Om botten tappmuttem formas på en rundad inåt vinkel, kallas det en "boll" sittplats. Om botten tappmuttem är rak utan en inre vinkel, kallas det en "mag" sittplats.
2

Bestäm Gängdimensionen tappmuttem. Detta är bredden av linjerna på tappmuttem som gör att den kan skruvas. För att hitta denna storlek, måste du konsultera bilens instruktionsbok. Om du inte har du instruktionsboken med dig, kommer en järnaffär har prov bultar, passar din lug nut på dem tills du hittar en som passar. Bulten ska märkas med gänga storlek du söker.
3

Bestäm gängstigning tappmuttem. Detta är antalet trådar per tum (för icke-metriska) eller per mm (för metric). Återigen kommer bilens bruksanvisning innehåller denna information. Om du inte har manualen, kan du återigen testa din lug nut på järnaffären dopingprov bultar tills du hittar rätt passform.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101736.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.