Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar bakhjulet på en Honda Accord

bakhjulen på din Honda Accord bör bytas flera gånger per år. Livslängden på dina däck bör hålla dem på fälgen i ungefär två år, beroende på hur bilen körs. Men hjulen behöver tas bort för att rotera däcken minst varannan oljebyte, eller var 8.000 kilometer. Flat däck är också en anledning till att ändra bakhjulet. Läs om hur du ändrar bakhjulet på en Honda Accord och aldrig behöva vara beroende av någon att ändra det åt dig. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Däck järn
Anti-gripa
Småcontainer
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Parkera Accord på en plan, jämn yta. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort klacken locket från mitten av hjulet. Placera skruvmejseln i den lilla skåran på locket och hoppar ut. Använd ett däck järn för att lossa muttrarna på hjulet. Ta inte bort dem, utan lossa dem tillräckligt så att du kan ta bort dem när hjulet är igång. Beroende på trim nivå av din Accord, kommer det att finnas fyra eller fem flikar.
2

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och placera en pallbock under ramen nära framsidan av bakhjulet. Sänk bilen på stödbenet. Låt domkraften på plats under bilen, men inte använda den ensam för att hålla vikten på bilen medan du tar bort hjulet. Ta bort muttrarna helt. Placera dem i en liten behållare för att hålla ihop dem medan hjulet ändras. Addera 3

Placera försiktigt det nya hjulet på hjulbultar på bilen. Knuffande hjulet på bultarna kan skada åsarna på bultarna, vilket gör det omöjligt att byta ut muttrarna utan att riva ner hela hjulaggregatet.
4

Torka antikärvmedel på bultarna innan du byter nötter. Detta håller klackarna tight, men tillåter dem att lossna lättare nästa gång du behöver för att ta bort dem. Placera klackarna på bultarna och dra åt dem för hand. Håll hjulet rakt när du drar åt.
5

Sänk Accord ner till marken. Använd däck järn att dra öronen. Om din Accord har fem flikar, använd en stjärna mönster vid åtdragning. Om det finns fyra flikar, dra varannan tills de är alla tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101019.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.