Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Varför bildäck bli lite platt i vinter

Däcktryck fluktuerar med årstiderna,? Ibland, kommer däcken att gå nästan platt i de kallaste temperaturerna. Det händer eftersom luft, precis som alla andra gas, beter sig enligt den ideala gaslagen, en regel för fysikalisk kemi som säger tryck, volym, vikt och temperatur hänger ihop. Med andra ord: När temperaturen sjunker, så ökar däcktrycket. Ideala gaslagen
algebra kan användas för att förklara förändringar i däcktryck.

ideala gaslagen, ibland även kallad Van der Walls ekvationen skrivs pV = nRT, där "p" är lika med absolut tryck, "V" är lika med volymen, "n" är lika med beloppet, "R" är lika med gas konstant, och "T" är lika med temperaturen.

algebra kan visa att kallare luft lika plattare däck. I pV = nRT ekvation, en förhöjd temperatur, "T", resulterar i ett ökat tryck, "p", och volym, "V." Med andra ord, när "T" ökar, så gör "p" och "V." När "T" minskar, så gör "p" och "V."

Hur mycket temperaturen påverkar trycket och volymen beror till stor del på gasen i ett däck.
Betydelse

Rätt däcktryck är avgörande för fordonets säkerhet. Under-inflationen minskar dragkraft, vilket kan ge en grötig känsla i styrningen, ökar bromssträckan och orsaka skada dina däck.

Under-pumpade däck satte de flesta av bilens vikt på kanten av däcken, bara enligt sidoväggarna, squishes vilken däcket när du kör. Den extra trycket på sidoväggarna värmer upp däcket och kan resultera i skador. En mycket låg däck kan leda till en explosion av värme och sidoväggen böjning.
Missuppfattningar
upprätthålla rätt däcktryck är den billigaste och mest effektiva sättet att upprätthålla säkerheten och hållbarhet på dina däck.

Om inte din bil är överbelastad, är tillverkarens rekommenderade däcktryck det optimala trycket.

Under alla ansökningar och körförhållanden, kommer ett för lågt däck minskar prestanda och dragkraft. Det finns ingen fördel med att låta luften ur däcken enligt isiga eller våta förhållanden, och "blöder" (sänka trycket under långa resor) är farligt och inte rekommenderas. Är konstruerade för att prestera bäst när pumpade till rekommenderat

Däck påtryckningar från början av en resa. För lågt lufttryck ökar avståndet tar bilen för att stoppa och minska hanteringen.

Tryckluft är inte den enda som används för att fylla bildäck. Komprimerad kvävgas är en lämplig, om än dyrare, alternativ eftersom lufttemperaturen har mindre effekt på kväve.
Förebyggande /Lösning
inflationen skaftet sitter längs sömmen mellan däcket och hjulet.

Kontrollera lufttrycket minst en gång i månaden, och alltid före långa resor. Vid kontroll av trycket, är det viktigt att vara säker på att luften inuti däcket är samma temperatur som luften omkring dig. Kontroll och pumpning av däck efter körning bara en mil kan ge en hög läsning, och du kommer att sluta med för mycket luft i däcket efter att det har haft en chans att svalna.

Biltillverkarna rekommenderar däcktryck för normal använda, vilket ger optimal säkerhet och prestanda. Numret som anges på sidan av ett däck är fel nummer att använda --- det är det maximala trycket däcket kan hålla. Biltillverkarnas rekommenderat däcktryck ska anges på en etikett i änden av förardörren, eller dörrkarm, och i bruksanvisningen.

När allt annat misslyckas, ringa ett däck professionell.


kontroll av tryck
En typisk ringtryckmätaren är billig

Enligt däcktillverkaren Bridgestone, fler människor tvättar sina bilar på en månad än Kontrollera ringtrycket. Cirka 17 procent av förarna (färre än en av fem) kolla trycket en gång i månaden.
P Det är en enkel kontroll som kräver endast en tryckmätare och cirka två minuter av din tid. Kom ihåg att göra kontrollen när dina däcken är kalla.

Först, hitta stammen på ett däck och skruva av locket. Skaftet sitter någonstans längs sömmen mellan däcket och fälgen. Tryck tryckmätaren mot stammen och pressa tills du inte längre höra luft väsande som flyr. Om mätaren sitter ordentligt, kommer du att höra en kort väsande sedan få en läsning. Din tryckavläsning att bli felaktig om du hör luft läcker medan du läser mätaren.

När du justerar däcktrycket, lägga till eller ta bort luft långsamt, stannar med jämna mellanrum för att kontrollera igen tryck, tills du når tillverkarens rekommenderade trycket.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101321.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.