Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar Knäckt Ventil Auto Däck Styrstammar

Däcket ventilskaftet ger dig en åtkomstpunkt för att tillföra luft till däcket med bibehållen korrekt tätning. Enheten är ett metallrör omgiven av gummi med en inre kärna som skruvas in i röret. Tätningen är producerad av en gummiläpp pressas mot fälgen och med en skyddad kärna som tillåter luft in eller ut när deprimerad. Ventilskaftet kan skadas eller sprucken genom träffen. Reparera ett ventilskaft är inte ett alternativ, men du kan ersätta stammen lätt. Saker du behöver
Jack
rörtång
Replacement ventilspindeltätningar
Avbitare
Tänger
ventilkärnan borttagningsverktyg
brytjärnet
hammare eller gummiklubba

Visa fler instruktioner
1

Höj bilen med en domkraft placerad under axeln. Lossa och ta bort muttrarna med en rörtång. Ställ åt muttrarna åt sidan. Lay däcket på en plan yta.
2

tömma däcket genom att avlägsna ventilen kärna med en ventil kärna borttagningsverktyg. Låt däcket till fullo tömma innan du fortsätter. Addera 3

Placera ett spett mellan läppen av fälgen och pärlan. Applicera riklig tryck nedåt för att förflytta vulsten bort från kanten nära ventilskaftet. Du kanske måste träffa spett med en hammare eller gummiklubba för att få bort kulan.
4

Klipp den inre gummiläpp av ventilskaftet för enklare borttagning. Tag i ventilskaftet från utsidan av kanten med en tång och ta bort. Cup handen under ventilskaftet inuti fälgen för att förhindra eventuella små bitar från att falla in i däcket.
5

Sätt i den nya ventilspindeln i hålet och dra igenom med tång tills ventilskaftet är ordentligt. Stå upp däcket och luta på den för att få kulan att svänga över ventilskaftet inre gummi läpp.
6

Pump luft i däcket, och se till att hålla fingrarna och lösa föremål från exponerade pärla. Pumpa däcket till fabriken-rekommenderat däcktryck nivå.
7

Byt däcket på bilen och dra åt muttrarna. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Dra åt hjulmuttrarna med fabriken rekommenderade åtdragningsmomentet med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101678.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.