Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter Run Flat däck

Run-flat däck har funnits ett tag, men nu läggs till som tillval och även standard på vissa nya fordon. Run-flat däck har en förstärkt sidovägg system som håller vikten av fordonet även om det inte finns någon luft i däcket. Inte alla däckåterförsäljare bär run-flat däck. Om bilen är utrustad med run-flat däck du behöver veta hur man byter run-flat däck innan den behöver en eller du kan hitta dig själv strandsatta. Instruktioner
1

Läs bruksanvisningen som följer med bilen. Den specifika storlek, märke och tillverkare av däck och fälg ska anges i handboken. Du behöver veta detta när du handlar för nya däck, särskilt om du letar efter nya däck ett däck butik, inte en återförsäljare som hanterar ditt specifika bilmärke.
2

Kontakt butiker däck i din området för att se om de bär den typ av run-flat däck som bilen kräver. Run-flat däcken är monterade på speciella fälgar som inte kan använda vanliga däck. Byte run-flat däck med vanliga däck kommer att kräva dig att köpa nya fälgar eller riskerar skador på fälgen och däcktryck övervaka systemet.
3

Ring lokal återförsäljare som säljer samma märke av bil du kör. De bör ha däcken du behöver i lager eller kunna beställa dem åt dig. Om de inte är utrustade för att montera run-flat däck, kommer de att ha en lista över platser som du kan gå för att få dem monterade.
4

Räkna med att betala mer än dubbelt så mycket för kör- platta däck än vanliga däck. Varje run-punktering kommer att vara minst dubbelt eller mer än en vanlig däcket och kommer att behöva ersättas dubbelt så ofta. Run-flat däcken är tillverkade med en mycket mjukare förening och slits snabbare än vanliga däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101027.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.