Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man återställer däckövervakaren på en 2007 Impala

2007 års Chevrolet Impala är utrustad med en däcktryckskontroll System (TPMS) som använder sensorer för att övervaka nivåer däcktryck. Den Impala display på instrumentpanelen visar en låg varning däcktryck om den känner av att en eller flera av däcken ligger under det rekommenderade lufttrycket. Displayen visar det aktuella trycket i varje däck. Om avläsningen blir felaktig, är det nödvändigt att återställa systemet däckövervakaren för däcken, så att en korrekt avläsning ska visas. Instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN" med motorn avstängd
2

Tryck på "Vehicle Information" knappen tills "Lär Däck Positioner" visas på displayen -. Knappen Vehicle Information är knappen som ser ut som en siluett av en bil med en liten bokstav "i" bredvid den.
3

Tryck på "Set"-knappen för att göra det möjligt för systemet att åter lära sig däck positioner - Set knappen har en bock är grafisk på den. Signalhornet ljuder två gånger för att indikera att receivern är klar. Meddelandet "Tire Lära Aktiv" visas på displayen.
4

Avsluta Impala och flytta till förarsidan framdäcket. Ta av locket ventilskaftet från däcket. Öka eller minska lufttrycket i däcket i fem sekunder för att aktivera däcket sensortryck övervakning. Hornet kommer att göra ett kvitter ljud som indikerar att sensorn är aktiverad.
5

Flytta till passagerarsidan framdäcket. Upprepa uppblåsning eller tömning procedur används på förarsidan framdäcket.
6

Flytta till passagerarsidan bakhjulet. Upprepa proceduren som används på de första två däck.
7

Flytta till förarsidan bakhjulet. Upprepa uppblåsning eller tömning förfarande som används på de första tre däck.
8

Slå av tändningen efter hornet kvittra låter för förarsidan bakhjulet, vilket indikerar att återställningen är klar. Byt ut ventilen lock på alla stjälkarna däckets ventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101417.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.