Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort en däcket från fälgen med en TPM-sensor

Medan Tire Pressure Monitoring System (TPMS) sensorer (även kallad TPM sensorer) har funnits ganska länge på premium modell fordon, de uppdrag på varje personbil tillverkade efter 2007. Vissa av de äldre versionerna används en indirekt sensor på utsidan av hjulet som skulle upptäcka om hjulet snurrar snabbare än de andra under körning. Detta skulle vara en indikation på ett däck med lågt tryck. Nyare versioner använder en direkt sensor med en tryckomvandlare monterad på plats av ventilskaftet. Saker du behöver
TPMS program guide (online eller papperskopia) katalog TPMS (åtdragning) ventilspindeln Remover Review Inch-pound åtdragning spärr med flip-uttag och 3-tums förlängning
Däck maskin
Gällande TPMS ersättning kit (genomföring mutter, gummi bricka, squash bricka, ersättande ventilspindeln mössa och ny ventil kärna)
Visa fler instruktioner
1

Slå upp året, gör och modell på fordonet du arbetar i TPMS Application Guide (finns på nätet eller från de flesta bildelar återförsäljare) för att ta reda på allt som finns att veta om bilens TPMS. Ansökan guide kommer att informera dig som ersättare kit att använda och de tum-pounds för åtdragning av muttern ersättare genomföringen. Det kommer också att berätta hur du återställa systemet om tillämpligt.
2

Ta av locket ventilskaftet på toppen av ventilskaftet, ta sedan bort ventilkärnan från ventilskaftet av TPMS sensorn med ventilkärnan remover och vrida ventilkärnan moturs. Låt all luft för att tömma ur däcket.
3

bort genomföringen muttern på ventilspindeln av TPMS sensorn med spärr, flip-uttaget och förlängningen. Vrid hylsan muttern moturs för att ta bort den. Vissa däck kommer också att använda en squash bricka placeras under genomföringen muttern.
4

Tryck ned ventilskaftet TPMS sensorn med fingret tills den dyker in i håligheten i lufttomt däck.

5

Roll däcket till däcket maskinen och använd den pärlan-brytaren att bryta upp pärlan av däcket först. Eftersom vulsten-brytaren kommer att bryta vulsten av däcket från sidan, kommer sensorn att vara säkra vid botten på insidan av däcket. Bryt inuti vulsten av däcket nästa.
6

Placera däcket på vridbordet av däcket maskin och använder förlängningsarmen och däcket maskinens bändjärn att separera den övre vulsten av däcket från RIM. Innan separera botten pärlan från fälgen, når ner inuti blåsan av däcket, lokalisera givaren och ta bort den för att undvika att skada den.
7

Ta bort den gamla gummipackningen från basen av ventilen stem av TPMS sensorn och ersätta det med det nya ur utbytessats. Återmontera däcket använder sedan muttern ersättare genomföringen, squash bricka (i förekommande fall), ventil kärna och ventilspindeln cap. Dra åt genomföringen muttern till rekommenderade inch-pounds noterats i ansökan guiden använder momentstången Ratchet, flip-uttaget och förlängningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101361.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.