Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser ett däck Rating

Om du tittar på däcken på din bil, eller är på väg att köpa däcken, kanske du undrar vad alla dessa nummer betyder på sidan av däcket. Undrar inte mer ... Saker du behöver
Däck
Visa fler instruktioner
1

När människor hänvisar till däck betyg, kan de talar om en av ett antal "betyg" som anges på ett däck. De vanligaste numren folk titta på på ett däck är dess storlek rating.

Den första delen av en storlek Betyget är en bokstav som anger om däcket är konstruerat för en passagerare (P) däck, en lätt lastbil (LT ) däck, eller en kommersiell (C) ansökan. Du kan också se en tillfällig (T) beteckning på reservdäck.
2

Efter bokstaven beteckning, hittar du ett tresiffrigt nummer följt av ett snedstreck /och ett tvåsiffrigt tal. Den tre siffrigt nummer indikerar bredden av däcket (i millimeter) från sidoväggskanten till sidoväggskanten. Som sådan, visar ett större antal bredare däck.

Tvåsiffrigt tal kallas "bildförhållande." I grund och botten, säger det dig höjden av sidovägg som en procentandel av däckets bredd . En vanlig däckdimension är 205/75. Detta indikerar att däcket är 205 millimeter bred med en sidovägg höjd av ca 154 mm (75% gånger 205).
3

Efter dessa två tal är vanligtvis bokstaven R som står för radial konstruktion. Radialdäck har varit branschstandard i över 20 år, men du kan också se diagonal bias (D) eller gördel (B).
4

sista numret i däckstorlek berättar vilken storlek däck hjulet (eller fälg) däcket får plats på. Detta antal mäts i inches och indikerar diametern på hjulet. Vanliga hjulstorlekarna är 13, 14, 15, och 16 inches, även om vissa anpassade fälgar kan vara större
5

Efter däckdimension, kan du hitta två däck betyg:. En siffra och en bokstav . (Den belastningsgraden inte krävs enligt lag, så kan inte vara på din däck.) Siffran anger belastningsindex, eller den maximala vikten varje däck var avsett att transportera

. Tyvärr finns det inget enkelt omvandling till titta på antalet och kunna beräkna vikten. Siffran för detta steg är en Load Index diagram för att hjälpa dechiffrera detta nummer. Den översta bilden visar ett däck med ett belastningsindex av 82. Denna last index motsvarar en belastning av 1047 pounds (per däck).
6

Efter belastningsindex är hastighetsindex. Detta brev anger högsta ihållande hastighet däcket har utformats för att på ett säkert sätt resa. På ett liknande sätt, finns det inget enkelt sätt att säga den hastighet med bokstaven, gå bokstäver inte är i ordning, och en "högre" brev inte nödvändigtvis indikerar en snabbare maximal hastighet. Den översta bilden visar ett däck med en hastighet index S. hastighetsindex motsvarar hastigheter upp till 112MPH (180KPH) katalog

Ansvarsfriskrivning för utmanade sunt förnuft:. Observera att detta betyg endast avser däckets hastighetskapacitet baserat på däckets begränsningar, och är inte en rekommendation att överskrida lagligt skyltad hastighet,. alltid kör inom gällande hastighetsbegränsningar
7

Another betyg (krävs enligt lag på de flesta personbilar däck) är UTQG , eller Uniform Tire Quality Grading, som består av tre delar:. Treadwear, dragkraft, och temperaturen

slitbaneförslitning rating indikerar en generell slitbaneförslitning takt. Helst, ju högre siffra, desto längre slitbanan pågå. Tyvärr är det test som gjorts för detta nummer för att köra ett fordon 7,200 miles på en speciell bana i Texas, sedan jämför det med ett "standardiserat" däck som har gjort samma resa. Att veta att de flesta däck idag kommer att pågå i minst 5 till 6 gånger så långt, är det svårt att exakt extrapolera uppgifter. Dessutom, eftersom slitbaneförslitning påverkas av förhållanden inte specifikt testad för (som väg sammansättning, justering och körvanor), kan det inte vara korrelerad till faktiska miles av slitage.
8

dragkraft Betyget bestäms av förmågan att stanna på våt betong och asfalt i en rak linje. Detta betyg testar inte för säker kurvtagning, vattenplaning, acceleration eller torra förhållanden. Däck kan kreditbetyget AA (bäst), A, B, eller C. De flesta (75%) däck är klassade A, medan endast ett fåtal (3%) uppnå bästa AA status.
9

Temperaturklassningen indikerar däck motstånd till att generera värme. Vid höga hastigheter på en varm dag, kan ett däck försämras orsakar en blow-out eller slitbaneseparering. Däck kan betyget A (bäst), B eller C med en majoritet (59%) betyg B.

Notera att för dragkraft och betyg temperatur har varje bokstav en stor marginal variablilty. Som sådan, ett däck som är en låg "A" skulle förmodligen ungefär samma resultat som ett däck som är en stor "B."
10

I inner-kanten av däcket blir någon annan information. För fullständighetens av den här artikeln, de två huvudsakliga betyg av intresse är DOT numret och Max Tire Pressure.

Helst vilket däck du använda med en DOT avtryck som visar att däcket uppfyller (eller överträffar) alla amerikanska Department of Transportation för däck. Efter bokstäverna DOT kommer vanligtvis att vara några bokstäver och /eller nummer som anger vilka växten däcket tillverkades. Efter anläggningen identifieringen blir ett fyrsiffrigt nummer: de två första siffrorna anger veckan däcket gjordes medan de två sista siffrorna anger året däcket gjordes
11

inner-kanten kommer. också ange det största KALL däcktryck på däcket. Observera att detta inte är det rekommenderade trycket för däcket. Du kan hitta det rekommenderade trycket för dina däck på däcket plakat. Beroende på bil, kan du hitta den här informationen om fordonets dörr kanten, dörrposten, handskfacket dörr, eller bränsle dörr. Det rekommenderade trycket bestäms utifrån din bilmodell redogöra för hantering, komfort, bränsle körsträcka och livslängd på dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100956.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.