Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Avsnitt Bredd Vs . Slitbanebredd

Avsnitt bredd och spårvidd är egenskaper som beskriver storleken på en bil däck . Måtten på avsnittet och spårvidd är oftast stora faktorer i utförandet av ett däck . Slitbanebredd

Hjulbredd definieras som den totala bredden på däcket , och mäts i millimeter . En större slitbanebredd indikerar en bredare däck .
Däckbredd

Däckbredden av ett däck mäts från den bredaste punkten av den inre sidoväggen till den bredaste punkten den yttre däcksidan . Detta uttrycks som ett förhållande av slitbanans bredd. En större del bredd indikerar en högre däck .
Överväganden

Däckbredden av ett däck kan påverkas av storleken på fälgen den är installerad på . Montera endast rätt storlek däck på rätt fälgar .
Fördelar

Däck med större spårvidd och mindre sektionsbredden bättre lämpade för höga hastigheter . Dessa är ibland kallas lågprofildäck .
Design ratio
p Det är en bransch tumregel som anger de förändringar däckbredd av 1/5-inch för varje 1/2-tums slitbanebredden förändringar . Denna konstruktion förhållande på 2,5 till 1 har historiskt presterat bäst i termer av dragkraft och slitstyrka .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101105.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.