Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur installerar jag Snökedjor på en 1992 Toyota Camry?

Slirskydd lägga dragkraft på dina däck för att hjälpa dig att hålla säker på snöiga eller isiga vägar. Däremot kan det finnas farliga konsekvenser om kedjorna inte är korrekt monterad på dina däck. Det rekommenderas att du tränar installation och körning med snökedjor innan körning i dåligt väder. Installera slirskydd är ungefär densamma på de flesta bilmodeller. Med lite övning kommer din Camry vara redo för snön. Saker du behöver
Chains
Kedjespännarna
Visa fler instruktioner
Installera Snökedjor
1 Hitta storleken på bilens däck.

Titta på däcksidan för att bestämma storleken på dina däck. När du hittar den storlek på dina däck, kan du köpa rätt storlek kedjorna.
2 Camrys är antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

slirskydd gå på drivhjulen. Några 1992 Camrys är framhjulsdriven och andra all-wheel drive. Om du har framhjulsdrift, måste du sätta kedjor på de två främre däcken. Om du har fyrhjulsdrift, kommer du att sätta kedjor på alla fyra däcken.
3 Kontrollera att kedjorna är platt.

Börja med första kedjan om platt, hakad nedåt och bort från den sida som kommer att vara mot däcken. Kontrollera att kedjans låsning eller hooking spaken på sidan av hjulet mot dig.
4 i parkeringsbromsen.

kör långsamt däcket halvvägs över kedjan. Stanna motorn och sätta på nödbromsen.
5 Minns kedjorna måste vara så tätt som möjligt.

Linda kedjan runt däcket och haka ihop ändarna på insidan av däcket först. Haka fast den mot dig. Beroende på vilken typ av kedjor du har, vissa har en spak som gör att du kan spänna kedjan innan låsa den på plats. Kedjan måste vara tät.
6

Använd kedjespännarna eller bungee stubin att dra kedjorna över navkapseln av dina hjul. Sluta att dra kedjorna med några miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101706.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.