Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man gör Däck Grip Bättre

Däck är viktiga för din säkerhet på vägen, liksom andras säkerhet. Många olyckor orsakas av slitna eller gamla däck, speciellt i våta eller isiga vägförhållanden. Däcken är den enda beröringspunkten mellan vägen och bilen och kan göra en annars säker situationen mycket farlig om man inte kör med däck med lämplig grepp. Lyckligtvis finns det flera sätt att öka greppet på vägen genom att välja rätt däck. Med en hög kvalitet grepp din trafiksäkerheten ökar exponentiellt och du hjälper alla på vägen. Instruktioner
1

Pumpa dina däck till rätt nivå. Oavsett hur snygga eller dyra dina däck är det inte kommer att utföra till rätt standard, om den inte är uppblåst till rätt nivå. Vet rätt nivå för din specifika däck och kontrollera dina däck nivå varje månad. Tekniken på däcken som skapar greppet kan inte fungera till sin fulla potential om däcket inte har tillräckligt med luft i det. Bär en lufttrycksmätare hela tiden för att kolla ett däck som kan kännas lite.
2

Kontrollera mönsterdjupet på dina däck. En sliten däck förlorar en betydande del av sitt grepp och är en stor bidragande orsak till trafikolyckor. Använd en Lincoln öre för att kontrollera däckets slitbana. Håll öre från botten så att du håller i bokstäver på öre. Placera toppen av Lincolns huvudet i en av däckets spår och mäta den lägsta punkten i slitbanan. Om någon del av Lincolns huvud täcks av mönsterdjupet är ditt däck i bra form. Om Lincolns huvud utsätts du behöver byta dina däck för bättre grepp.
3

Köp nya däck beroende på väderförhållandena där du bor. Matcha dina nya däck till specifikationerna för dina gamla däck. Standard-runt-däck är bäst för de flesta förare eftersom de ger all-around dragkraft för de flesta körförhållanden. Inhandla dessa däck om du bor i milda klimat utan snö eller isiga förhållanden. Köp dubbfria vinterdäck om du kör i en blandning av snö och torra förhållanden. Inte ha dubbar minskar däckets skador och vägbuller. Dubbfria vinterdäck funktionen siping, eller små horisontella snitt längs bredden av däcket som griper de isiga förhållanden som är väsentliga för grepp om du utsätts för snö och is.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101380.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.