Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur konverterar jag en F78-14 Däckstorlek?

Under 1960 och 1970, hade däcken installerats av biltillverkaren ett brev beteckning och bildformat, enligt Tire Rack hemsida. I skrivelsen angavs både storlek och lastkapacitet. Däck av eran var korslagerdäck, med däck organ uppbyggda av tyg bälten som vid en vinkel eller partiskhet. Moderna däck är radiell konstruktion med banden som vinkelrätt mot den rullande riktande av ett däck. Bias och radialdäck hantera och bära signifikant från varandra. Konvertera storlek kan göras till en närvarande används korslagerdäck storlek eller ett modernt radialdäck storlek. Instruktioner
1

Lokalisera en online däck diagramstorleken konvertering. Classic car webbplatser har ofta ett diagram som visar de olika däckdimensioner och mätningar (se Resurser).
2

Hitta diagrammet som ger den verkliga mätningen för en F78-14 däck. Vissa diagram visar jämförbara storlekar, men det är bättre att få de faktiska måtten först. En F78-14 däck har en diameter på 26,5 inches och går på en 5,5-tums bred fälg.
3

Slå upp den jämförbara moderna däckstorlek använda listorna däck jämförelse. Enligt diagram metriska däck storlekar, 200/70-14 och 195/0-14 är motsvarande metriska storlekar för F78-14.
4

Verifiera moderna storlek däcken kommer att ersätta genom att slå upp faktiska däckstorlek och rekommenderad fälg bredd. Till exempel skulle en jämförbar modern däckstorlek vara 205/70R14. Denna storlek däck får plats på en fem-till sju-tums bred fälg och är 25,4 inches i diameter. Flytta upp en storlek till 215/70R14 ger ett däck 26.9 inches i diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101398.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.