Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När du Däck behöver bytas ?

Däck ska bytas ut när de är alltför skadade för att reparera , eller slitbanan har slitits ut . Däckindustrin ger riktlinjer för båda villkoren . Identifiering

däckets slitbana anses slitna och däcken ska bytas när mönsterdjupet är mindre än 1/16 av en tum . De flesta däcken har slitagevarnare som kommer att visas som staplar över slitbanan då slitbanan slits ner till ersättningsnivå . Addera Tip

Det traditionella sättet att mäta slitna slitbanan är att hålla ett öre i slitbanan med president Lincolns huvudet mot däcket . Om du kan se upp i herr Lincolns huvud , är mönsterdjupet är mindre än 1/16 av en tum .
Överväganden

hål eller bulor i ett däck sidovägg kräva att däcket bytas ut. Hål i slitbanan som är mindre än 1/4 tum kan repareras . Större hål kräver däckbyte .
Varning

Ett däck som har körts på när platta måste bytas . Inre skador kanske inte syns , men kan leda till katastrofala fel om däcket är nytt trycksatt och driven .
Tidsplan

Däck över 6 år bör vara ersätts även om de inte är alltför slitna . Husbilar och andra fordon som inte drivs många miles är benägna att överskottsminuter däck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101115.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.