Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad gör Automobile däckstorlekar Mean?

Om du tittar på däck i en Biltema, kan du avkoda däckstorlek och annan information från de siffror och bokstäver tryckta på däcket. Analysera en hypotetisk P195/60R15 89H däcket att lära sig att förstå uppgifterna. Däcksklassen och avsnitt Bredd

bokstaven P betyder att 195 är en metrisk mätning. Det betyder att däcket är 195 millimeter bred på det bredaste stället, eller ungefär 7,67 inches.
Aspect Ratio

Numret efter snedstrecket är alltid en multipel av 10 , och det är förhållandet mellan avståndet mellan fälgen och marken, jämfört med däcket bredd. Ett lägre förhållande innebär en lägre profil däck.
Radial och hjuldiameter

Nästan alla nya däck kommer att ha ett "R" på grund av deras radialkonstruktionen . Numret efter det är diametern på den fälg på vilken däcket är avsett, i detta fall 15 inches.
Load Index
p Detta är den belastning som varje däck är avsett att transportera. I detta fall motsvarar 89 till en last rating på 1,279 pounds. Högre siffror innebär att ett däck kan hantera mer vikt i vanlig körning.
Hastighet


Inga vägar i USA har hastighetsbegränsningar över 75 miles per timme, men däck måste testas för maximal hastighet tack vare den tyska Autobahn. För detta däck innebär en H rating en maximal hastighet på 130 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101178.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.