Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tolkar Däckstorlek

Däckstorlek kan vara svårt att avgöra eftersom däcken klassificeras efter fordonstyp, vad fordonet används till och fordonets typ av fälg. Faktorer som ingår i tolkningen av storleken på ett däck inkluderar även däckets bredd, sidovägg förhållande, konstruktion, diameter, belastningsindex och hastighetsklass. All denna information kan samlas ihop från sidovägg flesta däck, om du vet vad du ska leta efter och hur man ska tolka det. Saker du behöver
Lista Däck
hastighet betyg
Förteckning över belastningsindex
Visa fler instruktioner
Tolkning Däckstorlek
1

Lokalisera serie av siffror och bokstäver som betecknar däckstorlek på sidoväggen av däcket. Denna serie kommer att ha sex till åtta komponenter och är gjuten i sidan av däcket som skulle vändas utåt om den är monterad på ett fordon.
2

avgöra om den här serien börjar med en bokstav eller en siffra . Om serien börjar med en bokstav, betecknar detta brev däckets typ av tjänst. "P" indikerar ett däck personbil, "T" en tillfällig reservdäck, "LT" en lätt lastbil däck och "ST" en speciell släpvagn däck. Om serien börjar med ett nummer, är däcket en europeisk metrisk däck vanligtvis används på europeiska bilar. Vissa amerikanska skåpbilar och sport utility fordon kommer också att ha europeiska metriska däck.
3

Leta efter den första tresiffriga numret. Detta tresiffrigt tal hänvisar till däckets bredd i millimeter. Bredden är avståndet från den yttre sidan av den inre sidoväggen när däcket är monterat.
4

Leta nästa nummer, som kommer att vara ett tvåsiffrigt tal hänvisar till sidoväggen höjd. Sidoväggen höjden är avståndet från däckets kant som ska dess slitbana, och den uttrycks i procent i förhållande till däckets bredd. Till exempel, om två siffror är 40, innebär detta att däcksidan höjden är 40 procent av däckets bredd.
5

Hitta bokstaven eller bokstäverna som visas i mitten av serien. Detta brev avser konstruktionen av däcket. Om det finns ett "Z", följt av ett annat brev, innebär detta att hastigheten rating av däcket kan överskridas. Varje bokstav annat än "Z" är byggandet bokstav. Om denna skrivelse är ett "R" däcket har en radial konstruktion, om det är ett "D" det har diagonal konstruktion och om det är en "B" däcket har bältade konstruktion. Om det finns en "F" fortsätter ett "R", "D" eller "B", kan däcket köras platt och fortfarande stöder sig.
6

Leta nästa tvåsiffrigt nummer i serien. Detta nummer är diametern på däcket och ska matchas med samma storlek fälgar när däcket monteras på ett fordon.
7

Hitta utrymmet i serien, följt av ett tvåsiffrigt nummer och en bokstav. Det tvåsiffriga numret är belastningsindex och brevet är hastigheten rating. Du kan konsultera en lista med last index för att tolka det tvåsiffriga numret och avgöra hur många pounds däcket kan bära. Du kan också kontakta en index hastighetsklass att bestämma toppfart däcket kan drivas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101631.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.