Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Spin Balansera en Tire

Spin balansering använder ett datoriserat system för att förändra fördelningen av massan på ett däck. När en obalanserad däcket roterar, kan den ojämna vikten orsakar wobbling som ökar med hastigheten. En spin-balansering maskin mäter när däcket roterar med hög hastighet. Det avgör storleken och ungefärliga platsen för vikter som krävs för att uppnå den rätta balansen. Spin balansering är bara ett sätt att balansera dina däck och kräver en person som är utbildad i drift av en balansering maskin. Saker du behöver
Spin-balansering maskin
Visa fler instruktioner
1

Kläm fast hjulet på spin-balansera maskinen och säkra den.
2

Mät fälg bredd och djup. Balanseringen maskinen har specialverktyg föreskrivs exakt mätning.
3

Ange mått och diameter storleken på ditt däck i balansering maskin. Om du är osäker på hur detta sker, kolla manualen för anvisningar. Proceduren är specifika för den typ av dator du använder.
4

Låt maskinen att snurra däcket genom att vrida på eller stänga huven. Maskinen kommer att uppmana dig att lägga till vikter om saldot på ditt däck är avstängd.
5

Lägg vikter som behövs antingen på kanten eller insidan av fälgen. Vissa aluminiumfälgar kräver vikter att fastna på insidan i motsats till den yttre kanten. När vikterna är installerade, åter snurra däcket och kontrollera saldot igen. Använd pilen på maskinen för att justera vikterna korrekt. Maskinen kommer att flytta vikter som du instruera det baserat på avläsningar du får från displayen. Fortsätt att snurra däcket, gör justeringar tills displayen visar noll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101182.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.