Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man testar däck på en motorcykel

Kontrollera dina däck regelbundet kan inte bara spara pengar, det kan också spara ditt liv. Säkra driftsförhållanden starkt beroende på skick dina motorcykeldäck, så alla ryttare bör göra en checklista för underhåll motorcykeldäck rutiner och förvara den i garaget för enkel referens. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Sprayflaska
Vatten
Visa fler instruktioner
1

kontrollera lufttrycket. Följ tillverkarens rekommendationer för korrekt lufttryck. För mycket resulterar i ojämnt slitage och mindre kontakt med vägen, vilket innebär mindre dragkraft, det gör också däck mer mottaglig för katastrofala punkteringar. För lite luft orsakar överdriven värmeutveckling och liknande sårbarhet för punktering. Hursomhelst, däcken slits ut snabbare.
2

Fyll en sprayflaska med vatten och spraya stjälkar ventil och lock för att leta efter bubblande som kan tyda på en läcka. Caps bör ordentligt åtdragna för hand, men inte för hårt åtdragna.
3

Inspektera sidoväggarna och trampa för sprickor, sprickor, skärsår, mjuka områden, utbuktningar och inbäddade objekt. Om du hittar skador, ta däcket till en professionell och har det bort för en grundlig inspektion. Mot slitbanans indikatorerna
4

Kontrollera mönsterdjup. Om slitbanan är 1/32 tum djup eller mindre, bör däcket bytas ut.
5

Leta efter uppenbara tecken på ojämnt slitage, såsom områden med exponerad däckkord eller tyg, och tecken på ojämnt slitage .
6

Inspektera däck fälg. Bent fälgar bör bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101993.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.