Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däcktryck Metoder

Auto och däck cykel kräver lika en viss mängd luft press att prestera ordentligt. Lufttryck ger däcken form och ger dämpning för fordonet. På bilar, ökar rätt lufttryck bränsleekonomi samtidigt som man minskar slitaget på däcket. På cyklar, minskar ett ordentligt pumpade däck rullmotstånd, och, som bildäck, hjälper till att minska slitagevarnare. Flera metoder finns för pumpning av däck. Air Compressor

Hittade på bensinstationer, är det luftkompressor det snabbaste och mest effektiva sättet att pumpa ett däck. En automatiserad maskin, genererar kompressor luften med hjälp av en strömbrytare. Kompressorn är fäst med en slang. Slangmunstycket fäster mot huvudet av ett däck ventil, och luften passerar från kompressorn i däcket. Munstycket innefattar vanligtvis en mätare, så att användaren kan mäta ström däcktryck. Designad för att generera högt tryck, kompressorer är mest lämpade för bildäck.
Manuell pump

Manuella luftpumpar drivs med hand eller fot. Handdrivna pumpar innefattar en pumpaxel, som höjs och sänks upprepade gånger för att generera luft. Fotdrivna använder en fotpedal som trycks ned med foten och sedan släppt för att tvinga in luft i däcket. I båda fallen, är en slang fäst vid däckets ventil, vilket tillåter luft att passera in i däckets inre röret. Vissa manuella pumpar, kallade "frame" pumpar, är utformade för att fästas vid ramen hos en cykel, vilket ger cyklisten snabb åtkomst till enheten i händelse av en lägenhet. På grund av arbetskraften som deltar i den löpande manuella pumpar, är designen mer lämplig för användning på cykeldäck, som kräver mindre luft än auto däck.
Co2

Populär bland cyklister, Co2 uppblåsningsanordningar är relativt små och kan bäras i en ficka eller axelremsväska. Den grundläggande designen inkluderar en Co2 behållare utrustad med en pump munstycke och spak. Placeras på huvudet av ett däck ventil, genererar pumpen Co2 närhelst spaken pressas. Jämfört med manuella pumpar, Co2 pumpar blåsa däck snabbt men har en ändlig mängd CO2. Förbrukade Co2 patroner kasseras och bytas ut.
Självuppblåsande

Mottagare av Tire Technology of the Year vid Awards däckteknik för innovation och kvalitet inom 2009, den självuppblåsande däcket (SIT) eliminerar behovet av en uppblåsningsanordning. En speciell slang, monterad inuti en däckstomme, fungerar som en pump, pumpning av däcket när däcket roterar mot vägen. En verkställande ventil dämpar den mängd luft som krävs, stänga av produktionen av luften en gång det önskade däcktrycket har uppnåtts. STI-teknik utger sig för att öka gas körsträcka och stabilitet och samtidigt minska risken för utblåsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101927.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.