Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så monterar du ett radialdäck

Du behöver ett däck maskin att korrekt och säkert montera ett radialdäck på en fälg. Eftersom det finns många rörliga delar på ett däck maskin och många spakar eller knappar att driva en, bör du bekanta dig med maskinen innan du försöker montera ett radialdäck på en fälg. När du har listat ut vad spakar och knappar fungerar som rörliga delar på maskinen, montera ett radialdäck på en fälg är en relativt enkel process. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Däck maskin
Ventiltätning avdragare (tillval) katalog Däck smörjmedel med trollspö
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon.
2

Placera kanten på skivtallriken av däcket maskinen och aktivera de låsande käftarna för att hålla fälgen på plats. Om fälgen inte har ett ventilskaft eller om du vill ersätta den, extrahera den gamla med en spindel avdragare och sätt in en ny i ventilspindeln hålet i fälgen.
3 < p> Applicera en liberal skikt av däck smörjmedel till de inre och yttre däckvulsten använda staven däcket smörjmedlet.
4

Placera däcket på dess sidovägg på toppen av kanten så att den önskade yttre sidovägg däcket är vänd uppåt.
5

Tilt däcket på höger sida av fälgen och svinga den justerbara verktyget arm av däcket maskinen så att den nedre verktygets huvud armen (även känd som en duckhead eftersom det liknar profilen av en anka huvud) ligger an mot kanten på fälgen och armen är genom centrum av radialdäck.
6

Twist däcket så att botten pärla dips under framsidan av duckhead och aktivera vridbordet i en medsols rörelse. Maskinen kommer att placera pärlan av däcket på fälgen och allt du behöver göra är att styra det genom att hålla däcket på slitbanan och låta maskinen göra jobbet.
7

Tryck på top sidovägg ned framför duckhead så den översta pärlan av däcket ligger under framsidan av duckhead, men sträng av däcket förblir över den bakre änden av duckhead.
8

Aktivera skivspelare i en medurs position och maskinen kommer återigen placera den övre sträng av den radiella däcket på fälgen. I vissa stela sidovägg däck, kan du behöva trycka ner sidoväggen och driva skivspelare långsamt så kulan inte glider av.
9

Ta bort locket ventilspindeln. Pumpa upp däcket genom att fästa luftslangen (på däck maskinen) på ventilspindeln och aktivera omkopplaren lufttrycket.
10

Pumpa däcket till rätt rekommenderade inflationen. Sätt tillbaka locket ventilspindeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100975.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.