Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När Ska du köpa nya däck?

Med tanke på kostnaden för nya däck till din bil, är det viktigt att veta när du verkligen behöver för att börja handla för dem. Det finns tillfällen när du absolut behöver nya däck och andra gånger som du kanske kan köra ett tag till innan byte blir akut. Veta skillnaden kommer att spara pengar och samtidigt hålla dig säker. Mönsterdjup
p Det är ett gammalt prov för kontroll av slitbanor på däck för att avgöra om de är slitna. Stick ett öre huvudstupa in trappstegen och se om de täcker upp någon del av Abe Lincoln huvud. Om huvudet är helt synlig ovanför trappstegen, måste du ersätta din tires.While detta är en enkel tumregel, kan det inte ge dig det bästa måttet för din säkerhet, enligt TireRack.com. Ett mycket bättre enhet är en verklig mönsterdjupsmarkeringar mätare finns på bildelar butiker. Dessa enheter är handhållna och har en typ av linjal som sticker ut i slutet. En fjäderbelastad knapp kan du förlänga linjalen i trappstegen för att mäta djupet. Helt enkelt placera mätanordningen i trappstegen på mitten, i och utanför delar av trappstegen för att bestämma wear.A snabb visuell kontroll bör omfatta söker slitlister. Bär barer eller "slitagevarnare" höjs gummi bitar som börjar att sticka ut över slitbanan om däcken är allvarligt sliten down.If du regelbundet kör i regniga förhållanden, byta däcken när trappstegen lägre än 4/32 tum djup. Om du regelbundet handskas med snö och is, byta däck på 6/32 av en tum djup. Däck anses slitna och oacceptabelt att köra på när de uppgå till 2/32 tum i mönsterdjup depth.Consider byta däck om slitagevarnare är ojämn i däcket också. Detta kan tyda på en anpassning problem, felaktig inflation eller skadade däck.
Tecken på problem
Köp

nya däck när din nuvarande uppsättning börjar visa tecken på problem. Det finns ett antal symtom som bör ge varning till förarna att däcken är i behov av replacement.Look för sprickbildning eller nedskärningar i sidoväggar dina däck. Dåliga däck orsakar också sliten treads.Replace däcket omedelbart om du kan se eller känna en bula eller blister i däcket. Dessa utbuktningar sannolikt svaga punkter i däcket som så småningom kan misslyckas och orsaka en explosion, enligt Consumer Reports.Beware av kraftiga vibrationer. Har fordonet servas så snart som möjligt när vibrationerna blir en uppenbar problem. Detta kan innebära en böjd hjul, förskjutning eller möjligen ett internt skadade däck som behöver bytas.
Ålder och körsträcka

Köp de nyaste däcken möjliga och ersätta däck som har varit "i tjänst" i mer än sex år, råder Consumer Reports. Ett "i tjänsten" däck är något däck som har blåsts upp och monteras. Detta innebär att gamla reservdelar i bakluckan på 1995 Buick behöver bytas också, även om du aldrig använt it.Keep koll på hur många miles har körts på din nuvarande däck också. Bildäck är klassade för ett visst antal miles, ofta 50 tusen eller mer. Även om det inte nödvändigtvis sant att däcken är slitna efter denna körsträcka, är det en bra tid att börja titta noga för tecken på slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101156.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.