Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Typer av skador på däck

För din bil att köra på ett säkert och effektivt sätt, är det viktigt att dina däck är i gott skick. Däremot kan dåligt väglag, slarviga reparationer och väderförhållanden orsakar ofta skador på dina däck. Vanliga däck skador uppstår på slitbanan, sidoväggen och däcksfoten. Tread

slitbanan på ett däck hjälper det att gripa vägen. Det är mycket viktigt att dina däck har tillräckligt trampa eller din bil kan inte bromsa ordentligt, speciellt i snöiga förhållanden. För att testa mönsterdjup på dina däck, Väg-och Travel Magazine föreslår öre testet. Placera ett öre i slitbanan av dina däck. Om du inte kan läsa skriften på öre, då däcken har tillräckligt mönsterdjup.

Förutom skallighet, kan slitbanan på däcken även punkteras. Om du av misstag köra över spikar eller andra vassa föremål, kan de blir inbäddade i dina däck, lämnar ett stort hål genom vilka luft kan strömma ut.

Braking problem också kan leda till slitbaneslitage. I detta fall, är slitbanan inte slitna ned över hela däcket men på ett ställe. Om du hittar den här typen av slitagevarnare, kontrollera att dina bromsarna fungerar.

En slitbana som är sliten i mitten är ett tecken på att du har svulstiga dina däck. Om slitbanan bärs på båda sidorna men inte i mitten, så dina däck är för lågt. Använd ett däck mätare för att bestämma mängden av luft dina däck behöver. Addera Sidoväggar

Som med slitbanan, kan punktering förekommer även i sidoväggen hos din däcket. Dessutom kan sprickor bildas på grund av väderförhållanden, såsom överdriven regn eller sol. Sidoväggen kan försämras på grund av kemikalier som används för att rengöra däcket eller användning av en högtryckstvätt.

Stora sprickor även kan förekomma i sidoväggen när däcket blir överhettad på grund av brist på luft i däcket. Kontrollera lufttrycket i däcken för att undvika detta problem.

Slå en jättegryta också kan orsaka revor och i sidoväggen.
Pärla Damage

Skador kan också uppstå på däckvulsten om det inte finns tillräckligt däck smörjning eller om montering utrustningen har använts felaktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101379.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.