Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar ett ventilskaft

Ventilspindeln på ett däck är en liten gummislang som sträcker sig ut från kanten. Den har en fjäderbelastad ventil metall luft som frigörs genom en push tapp i mitten. En boll-formad ände med en ring slot passar i stålet kant och hålls på plats genom tryck. Mekanik rekommenderar byte av däckets ventil när du köper ett nytt däck, såsom ventilspindlar tenderar att slitas ut. En felaktig luftventil kan orsaka en långsam läcka eller en total förlust av lufttryck. Saker du behöver
Jack
Däck järn
Tryckmätare
Gummiklubba
Air kompressor eller luftpump
Tvålvatten Tänger
Ventilspindel infogare verktyg (tillval )
Visa fler instruktioner
1

bort däcket och dra åt parkeringsbromsen. Använd skiftnyckel montering på ett däck järn för att lossa muttrarna på däcket i behov av en ny spindel. Använd domkraften gjord för din modell för att lyfta hörn av bilen håller den drabbade däcket. Vrid av muttrarna helt, och ta däcket och fälgen off.
2

Bryt pärlan, eller sigill, runt kanten av däcket som passar mot fälgen. Tömma däcket genom att hålla stiftet ventilskaftet in med frigöringsfliken på ett däck tryckmätare. Pound på kanten av däcket nära kanten med en gummiklubba för att bryta förseglingen. Detta kommer att kräva stor kraft.
3

Ta ut det gamla däckets ventil. Tag i befintliga ventilskaftet från vardera sidan av fälgen stadigt med en tång och dra den genom hålet. Det spelar ingen roll om den gamla stammen förstörs i borttagningen.
4

in den nya ventilspindeln. Ta av locket från den nya ventilspindeln. Smörj utsidan av stammen med tvålvatten. Skjut den gängade änden genom hålet i fälgen från insidan. Tag i toppen med en tång och dra in spindeln genom hålet tills ringslitsen sitter i hålet. Använd en införare ventilskaft istället för tång (se Resurser). Twist en avdragare ventilskaft runt gängorna på luftventilen, och använda den för att dra in spindeln genom hålet och få det på plats.
5

Seat däcket på fälgen och pumpa till rätt tryck. Använd en kompressor eller luft pump för att fylla däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101004.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.