Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Monitor Chevrolet däcktryck och rotera däcken

Fjädringssystemet i din Chevrolet är gjord av kulleder, fjädrar, armar dagdrivare, bussningar, tie-länkhuvuden, Styrlänkmekanism, styrdämpare, fjädrar, stötdämpare, stöttor och däck. Bildäck är en viktig del av detta system och kräver veckovis lufttryck, vilket är ett jobb du kan utföra. Roterande dina däck kommer att kräva en kontroll av din instruktionsbok för rekommendationer som är specifika för din modell av Chevy. Korrekt däcktryck

Kolla din instruktionsbok för rätt mängd lufttryck att däcken på din Chevrolet behov (rätt tryck varierar från en modell till en annan). Andra ställen att leta efter rätt lufttryck är förarsidan dörrposten och handskfacket. Addera Lufttryck Kontrollera

Kontrollera lufttrycket i däcken varje vecka. Du kommer att behöva en lufttrycksmätare. Börja processen genom knä framför däcket. Ta av locket däckets ventil av och lägga den i fickan eller någon annan säker plats. Placera mätaren lufttrycket på ventilen och tryck nedåt. Läs mätaren för att se om du behöver lägga till luft. Lägg luften om däcket är inte vid den rekommenderade trycket, sedan lägga tillbaka locket på ventilen.
När ska Rotera Däck

Framdäck arbeta hårdare än bakdäcken, eftersom de är skyldiga att flytta vänster till höger under svängar och andra körmanövrer. Roterande dina däck från framsidan till baksidan och från vänster till höger kan öka livslängden på dina däck. Det är viktigt att veta vad däcktillverkaren och biltillverkaren föreslå för rätt intervall för däck rotation. Den rikstäckande kedjan rekommenderar däckets rotation varje 6.000 miles för att förebygga ojämnt slitage, men råd kan vara annorlunda på din modell av Chevrolet eller din specifika däcktyp.
Rotera Däck
< p> Se till att alla dina däck har samma storlek och har samma däckmönster. Samla nödvändiga verktyg såsom en rörtång, momentnyckel, block däck och domkraft. Parkera ditt fordon på plant trottoar som erbjuder en god arbetsplats fri från trafik. Sätt på parkeringsbromsen och förvandla din bil utanför. Välj den sida av fordonet du vill arbeta på första och sätta däck block framför de främre och bakre däcken på den andra sidan av fordonet. På den första sidan du vill rotera, lossa muttrarna på framdäcket och jack upp din bil. Ta bort muttrarna och placera dem på en säker plats. Ta av det främre däcket och rulla den till baksidan av bilen, ta sedan bort den bakre däcket och rulla den till fordonets front. Sätt däcken på och förankra dem med muttrarna. Efter att bilen är tillbaka på marken, avslutar dra åt muttrarna med momentnyckel. Din instruktionsbok bör innehålla information om rätt mängd vridmoment för muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101960.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.