Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är skillnaden mellan däck och hjul?

Däck och fälgar är viktiga komponenter i ett fordon som transporterar människor eller material över land. Trots sin betydelse är det inte ovanligt för människor att blanda ihop de två. Hjul är ibland felaktigt kallas däck och däck som hjul. Wheel beskrivning

Hjul är de metalldelar som bult till fordonets nav, ofta via en axel.
Hjulkonstruktion

Hjul är allmänhet tillverkade av stål eller legering, även om det finns några moderna hjul som är gjorda av kolfiber. Eftersom de inte kommer i kontakt med vägbanan, är hjulen inte betraktas som en slit-och-tår objekt, och bara behöver bytas ut om de skadas eller det finns en önskan eller behov av en annan storlek och stil på hjulet.
Däck beskrivning

Däck är runda höljen, vanligtvis fylld med luft, som monteras på hjulet. Däck är de komponenter som gör kontakt med vägen när ett fordon flyttas, eller även när den är i vila. Har
däckkonstruktion

Däck oftast gjorda av en blandning av gummi, nylon och glasfiber. Medan hjulen inte bära ner, däcken slits verkligen ut över tid från att drivas, och måste bytas ut med jämna mellanrum, beroende på körsträcka, ålder och skick på däcken och vägbanan som de flesta av ridning sker.

Hjul och däck

bilens däck är säkert monterad på hjulet. För att montera ett däck på ett hjul, de två komponenterna måste vara kompatibla i storlek, särskilt i diameter, som måste vara identiska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101181.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.