Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Verktyg i Tire Byta

Att veta hur man byter ett däck är en färdighet som är säker på att komma till hands någon gång i ditt liv. Medan byta ett däck är relativt enkel, är det viktigt att hålla de verktyg som behövs för jobbet i bilen. Även om det kan vara fördelaktigt att bära en ficklampa, handskar och blockerar däck, bara tre verktyg är verkligen nödvändigt. Reservdäck

Drivrutiner ha alternativ för reservdäck. Det bästa alternativet är att köpa en identisk femte däck att rotera tillsammans med fyra på din bil. Detta ökar livslängden för alla däck. Det är en större initial investering än en tillfällig däck, men kommer att spara pengar i det långa loppet. Men lagra en full storlek däck är omöjligt i många fordon och kompakta tillfälliga däcken är vanliga. Dessa små däck är utformade specifikt för bilens märke och modell. Full-size temporärt reservdäck är ett alternativ också om tillstånd lagring. De har mindre mönsterdjup och en lättare vikt konstruktion så de är lättare att installera, men de kan bara köras en kort stund.
Jack

Jacks används till lyfta bilen så att den platta däcket kan tas bort och ersättas. Det finns olika typer av bil-uttag finns för olika priser. De två vanligaste anslutningarna är golv domkrafter och sax domkrafter. Scissor domkrafter använder handvevade domkraftsskruvarna att sakta lyfta bilen via ett gångjärn, sax-liknande mekanism. Golv uttag sitter på marken och har en fot-pump lyft mekanismen. Vissa golv domkrafter använder hydraulisk kraft för att lyfta fordonet. Vissa uttag, kallas vagn domkrafter, har hjul som gör det enkelt att förflytta verktyget runt bilen.
Rörtång

En rörtång är verktyget används för att avlägsna muttrarna som håller däcket på plats. Dessa är också ofta kallas däck strykjärn. Det finns två vanliga typer av lug skiftnycklar. En är en L-formad stång med två ändar. En ände hjälper till att ta bort navkapsel medan den andra änden tar bort muttrarna. Den andra är korsformad med olika stora uttag på vardera av sina fyra ändar. Detta verktyg kallas en spindel lug skiftnyckel. Spindeln är lättare för vissa människor att använda eftersom den korsform tillåter mer inflytande i vrida muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101517.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.