Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Air Vs. Kväve i bildäck

Bil buffs söker ständigt billiga och effektiva sätt att få bättre prestanda ur sina fordon. En metod som växer i popularitet är att fylla sina däck med nitrogen istället för vanlig luft. Kväve har några fördelar, men det är upp till köparen att avgöra om det är värt den extra kostnaden. Däck Aging

National Highway Traffic Safety Administration har dokumenterat en minskning i däck åldras när den är fylld med kvävgas. Syre interagerar med gummit i däck, vilket gör det trötthet snabbare än med kväve, som är mer inerta.
Läckage

Kväve är en fysiskt större molekyl än många av de molekyler som finns i luft. Detta håller kväve från att fly genom däck väggarna 30-40 procent långsammare än luft, enligt Consumer Reports.
Läckage Effekter

Tires underinflated av 12 psi (pounds per square inch) får 3 procent sämre gas körsträcka. Den vanligaste orsaken till lågt lufttryck är gradvisa läckage och dålig uppföljning. Addera Pressure Variationen

Fukten i luften varierar i volym mer än ett intervall av temperaturer än vad rent kväve. Således kan områden som upplever extremt höga eller låga temperaturer finns en mindre dopp i däcktryck med kväve.
Kostnad

Många däck butiker har börjat lägga kväve till däck gratis kostnad vid köp, men när kunden betalar för kväve, är det tveksamt om fördelarna är värt det. Många av fördelarna med kväve skulle behövas om bilägare var mer flitig om kontroll av lufttrycket i däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101140.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.