Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att byta däck på Split Fälgar

Split fälg däck använda en låsring på den yttre sträng av fälgen för att hålla däcket på plats. Ett stycke däck använda en fast kula. Split fälgar tillåta en relativt snabb reparation som du kan göra på sidan av vägen, men det fälgar kan vara ganska farligt när förändrats felaktigt eller dåligt underhållna. Eftersom en otrolig mängd tryck på låsringen på alla gånger du måste se till att fälgar är säkert på däcket innan re-inflation. Saker du behöver
Bead breaker
Två spakar
Visa fler instruktioner
1

tömma däcket. Detta är oerhört viktigt, eftersom trycket kan medföra att däcket exploderar om det görs på fel sätt. Markera med krita där ventilskaftet och uppdelningen i låsringen. Detta säkerställer att hjulet balansen är korrekt när åter-montering av däcket.
2

Bryt sträng av däcken på båda sidor med en pärla brytare.
3 < p> Tryck upp låsringen med en spak och placera änden av en andra hävarm i fördjupningen skapas genom att dra upp längs ringen. Sedan, med båda spakarna, dra upp hela vägen runt i ringen tills den är gratis. Placera låsringen åt sidan.
4

bort fälgen från däcket, se till att du inte skadar ventilskaftet i processen. Ta ut slangen ur däcket. Du kan antingen lappa röret eller ersätta det med ett nytt, beroende på skadan.
5

in den reparerade eller nya röret tillbaka in i däcksstommen. Kontrollera att ventilen ställer upp med krita märket som du placerade på däcket tidigare. Byt fälgen tillbaka in i däcket, passerar ventilskaftet genom lämplig plats på fälgen.
6

Sätt låsringen på toppen av däcket och linje upp splittringen i ringen med krita märke på däcket från tidigare. Kick ner och ut vid den motsatta änden av urtaget i ringen för att säkra ringen tillbaka på fälgen. Stå på toppen av däcket för att hålla ringen på plats när du flyttar längs däcket tills hela ringen är säker.
7

Pumpa däcket och placera den tillbaka på fordonet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101733.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.