Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man kan stoppa en Spotting punktering

Ofta när du lämnar din bil sitter i några dagar, veckor eller månader, kan du känna en shake när du kör det nästa. Du får den känslan, speciellt vid högre hastigheter, när däcket har platta fläckar. Platta fläckar är tillfälliga i de flesta fall, men ibland kan de vara permanenta. Efter körning för en liten stund, kommer däcket förlorar så småningom platt plats eftersom den värms upp och får sin form tillbaka. Alla däck får platta fläckar, men du kan minimera dem några sätt. Instruktioner
Instruktioner
1

Kontrollera dina däck regelbundet för att upprätthålla rätt lufttryck. Se din bruksanvisning för att se till att du sätter rätt mängd luft i dem.
2

Slå inte igen på dina bromsar när du rör dig i en hög hastighet. Racketen på dina bromsar och sladd kan orsaka platta fläckar och ditt fordon kan börja skaka vid höga hastigheter. Den del av däcket som sladdade kommer att ha mindre slitbanan, så att däcket är ojämn. Du kan behöva byta däcken på den punkten. Addera 3

Låt inte bilen ska parkeras under en längre tid. Detta är en av de främsta orsakerna till platt-spotted däck. Vikten av fordonet pressar ner på däck, vilket gör att platta fläckar. Om du lämnar din bil parkerad för mer än en månad utan att köra det, kunde de platta fläckar blir permanenta.
4

Sätt bilen på block om du vet att du inte kommer att köra på ett tag. Detta kommer att avlasta däcken helt och hållet. En annan lösning är att köpa andra ramper att parkera på som är böjda så att trycket inte är på ena sidan av däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101580.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.