Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckmönster Information

Slitbanan spelar en betydande roll i säkerhet och funktionalitet i ett däck. Konsumenten behöver veta hur man kan övervaka mönsterdjup och vara medveten om dess effekt på körning. Syfte

mönsterdjup på dina däck tjänar syftet att ge din bil mer dragkraft, eller grepp, på ytan av vägen. Detta kan översättas till mer styranordningen, speciellt när du kör på en våt eller hal väg. Olika däckmönster tjäna olika syften, ibland gör konsumenterna välja mellan däcksuppgifter. "All-väder" däck, till exempel, grepp vägen bättre i dåligt tillstånd, men oftast som kostnaden för en något kantigare ride.
Överväganden
Däck med lågt mönsterdjup kan minska manövrera kontrollen i dåligt väder.

Den amerikanska regeringen har etablerat ett enhetligt klassningssystem för däck. Den slitagevarnare betyget för ett däck kan berätta ungefär hur lång däcket kommer att pågå. Ju högre siffra att däcket har, desto längre tid tar slitbanan för att få lägre på dina däck.
Funktioner

slitbanan slits ner över livslängden på däcket, vilket minskar mängden av grepp att däcket har på vägen. När slitbanan är 1/16-inch hög, har det blivit för låg och däcket bör bytas ut. Föraren kan kontrollera mönsterdjupet genom att titta på de "slitagevarnare." Dessa upphöjda fläckar sätts i den nedre delen av slitbanan s spåret. När de är på samma nivå som slitbanan, är byte krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101837.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.