Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är ett däck Belastningsbalanserare?

På hastighet, kan den minsta obalans i däck eller fälg på ett fordon orsaka ryser, skakar och även förlust av kontroll. Balansera dina hjul korrekt är en viktig del av däck och fälg service och kan göras enkelt och snabbt med hjälp av ett däck lastbalanserare. Definition

När fälg och däck placeras tillsammans, kan brister i antingen orsaka små variationer i vikt och /eller form. Dessa variationer förstärks när hjulet snurrar i hög hastighet, vilket resulterar i en märkbar störning i ratten och vibrationer som kan kännas med dem som rider i bilen. Däcket lastbalanserare är en kontrollerad rotation anordning som möjliggör att dessa brister skall mätas och kompenseras för.
Funktion

Däcket lastbalanserare roterar fälgen och däcket vid olika hastigheter från 2MPH till motorväg hastighet under vilken den beräknar mängden wobble och obalans närvarande i hjulet. Den balansaxel ger sedan en avläsning av resultaten. Denna avläsning är översatt till vikt och placering av däcket tekniker och lämpliga justeringar av hjulet görs. Resultatet är ett hjul som blir sann och orsakar inga kontrollfrågor för bilen.
Balansera hjulet
balansering

Wheel görs med små blyvikter som är fästa till kanten på lämpliga punkter som anges av däckets lastbalanserare. Dessa vikter varierar i storlek och är hamrade eller limmas på att motverka tunga fläckar på andra ställen i hjulet. Dessa vikter måste balanseras och tas bort eller läggas med varje däckbyte eller hjul modifiering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101943.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.