Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man väljer däck till din bil

Välja däck till din bil kan bli förvirrande om du vill uppgradera till en alternativ däckstorlek och prestanda. En tumregel med de flesta välrenommerade däckåterförsäljare är att man aldrig ska gå ner i däck variabler, men du kan alltid gå upp. Till exempel, om bilens rekommenderade däck från tillverkaren anger en given hastighet rating, kan du köpa en eftermarknad däck med en högre hastighet rating, men inte köpa en med en lägre hastighetsklass. Instruktioner
1

Lokalisera däckmärkning för din bil. Det är mest troligt i förarsidan dörrkarmen eller på förarsidans dörr själv. Andra möjliga platser skulle vara en etikett i handskfacket. Vissa Fords placera den i passagerarutrymmet bak dörrkarmen. Denna etikett kommer att ge dig all information om de däck som tillverkaren rekommenderar, inklusive storlek, föreslog lufttryck, hastighetsklass, lastkapacitet och eventuella alternativa däckstorlekar som också skulle fungera på din bil.
2

Skriv ner informationen på däcket etiketten på en bit papper.
3

avkoda informationen. Till exempel skulle P 185/65 R15 88H tydas på detta sätt: P står för däcktyp, i detta fall en "passagerare" rated däck. Den 185 är bredden av däcket i millimeter, mätt från botten av vulsten på den ena sidoväggen till den andra. De 65 innebär att proportionerna av däckets sidovägg är 65 procent av däckets bredd. R står för "radiell". Den 15 är diametern för däcket i inches. Den 88 är belastningsförhållandet för specifikt däck, i detta fall 88 skulle indikera däcket kan upprätthålla upp till 1,235 pounds. Den H är hastigheten för däcket, och i detta fall är en H-klassad däck avsett att uthärda hastigheter på upp till 130 miles per timme. Se tabellen i resurser för alla omvandlingar.
4

Bestäm vad du vill ha nya däck till. Om det är bara att byta ut de du har på grund av ålder och eller normalt slitage, kommer däckåterförsäljare och återförsäljare rekommenderar att du byter däck baserat på däcket etiketten på din bil. Dessa specifika medelstora däck mättes och övervägas för din bil när den tillverkades. Du kan öka belastningen, hastighetskategori och även storlek, men det kan rekommenderas att ha ett däck återförsäljare eller återförsäljare mäta och omvandla din däckstorlek innan du köper och installerar dem. Att köpa ett högre däck kommer att manipulera din vägmätare och avläsningar hastighetsmätare. Ökad däckens höjd och bredd kan medföra att däcket gnugga på inre fender väl när du gör svängar.
5 p Om du inte bryr dig om någon specifik design eller utseende eller prestanda, stick med däckmärkning och köpa de rekommenderade däck till din bil.
6 p Om du letar efter ökad belastning intervall (för ljusa eller vanlig lastbil) eller en ökad hastighet rating, eller du vill fylla däcket väl upp med en längre, bredare däck, kolla med en däckhandlare eller återförsäljare för att se vad dina alternativ är för det fordonet. Många ansedda däckåterförsäljare kommer att ha ett diagram mätning konvertering som kan visa dig hur man manipulerar däckets höjd och bredd baseras på den utsedda däckstorlek för fordonet utan att kompromissa med last eller hastighet rating av däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100965.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.