Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Konvertera korslagerdäck däckstorlekar till Metric

Bias-ply däck går tillbaka till 1898. Med utvecklingen av mjukgummi, började Goodyear skapa bias-ply däck med snören av tyg inbyggd i gummi för stabilitet. Dimensionering på bias-ply däck kan verka lite konstigt, eftersom det är till stor del baserad på hjul-diameter. De flesta nyare personbilar använder en P-metriska systemet (t.ex. P235/75R15) som är baserat på bildformat, sidovägg höjder och diametrar fälg. Konvertera bias-ply till P-metrisk däck storlekssortering är inte svårt. Instruktioner
1

Identifiera bias-ply däckets diameter. Bias-ply mätningen är tryckt på den ursprungliga däcket eller i de ursprungliga specifikationerna för fordonet. Visa denna mätning på däckets storlek diagrammet ingår i avsnittet Resurser, och diametern som visas bredvid mätningen storlek. Till exempel har den A78-14 däcket en 24,2-tums diameter. Om du inte hittar det skriftliga mätning av din bias-ply däck, mäta däcket från topp till botten för att få diametern.
2

Cross-referens däckets diameter med omvandlingen diagrammet ingår i avsnittet Resurser. Leta däckets diameter och till höger om denna mätning kommer att vara en P-metrisk storlek nära i dimensioner bias-ply. Det kommer att finnas mycket få exakta matchningar, som byggandet av de två typerna av däck resulterar i variationer på höjd och bredd.
3

Leta P-metriska storlekar som är nära diameter bias-ply däck om inga exakta matchningar listas. Du måste kanske välja en som är precis ovanför eller nedanför diameter. Till exempel, har en 25,8-tums däck inte en exakt matchning, men P215/70R14, P185/75R15 och P195/70R15 är de närmaste matcherna. Flera mätningar som möjliga matcher innebär att du kommer att jämföra flera storlekar av däck.
4

Input P-Metric storlek eller storlekar i däckstorlek kalkylator ingår i avsnittet Resurser. Räknaren kommer att ge måtten på P-metriska däck, medan däckstorlek diagrammet kommer att ge dig måtten för bias-ply. Räknaren jämför två P-metriska storlekar så att du kan mata in två på en gång.
5

Jämför varv per kilometer av P-metriska däck till det börsnoterade varv-per-milen tryckt på däck diagrammet visar bias-ply mätningar. På både diagrammet och räknaren är varv per kilometer anges med "Rev /mil." Håll varv per kilometer av P-metriska däck så nära som möjligt till bias-ply mätning. Till exempel är 889 varv per kilometer relativt nära 897 varv per kilometer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101568.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.