Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man avgör Auto Däck röta

Ofta när en förare upplever en punktering han skyller däcktillverkaren för att producera en defekt däck . Förmodligen sanningen är att däcket som blåste ut var en gammal däck som hade utvecklat torr röta och helt enkelt inte längre kunde hantera värmen som produceras vid normal körning . Sådan värme snabbt bygger upp , speciellt i en underinflated tire.To bestämma auto däck torr röta , är det viktigt att ägare till äldre eller sällan drivna fordon kontrollerar sina däck för visuella ledtrådar . Instruktioner
1

Undersök sidoväggarna och slitbanan av dina däck noga . Torr röta indikeras av fina sprickor i däcket och ofta är mest märkbar på däcksidan. En mycket torr ruttnade däcket uppvisar också sprickbildning mellan slitbanan revbenen .
2

Byt däck som har börjat torka röta . Den ruttnande försvagar däcket dramatiskt . Torr röta är oftast ett tecken på att däcket är gammalt eller har dåligt underhållna . Sprickbildning , särskilt i slitbanan , indikerar ett däck som blir osäkra .
3

Skydda dina däck från torr röta genom att begränsa exponering för solljus . Förvara bilen i ett garage när den inte används eller täcka däcken med en UV - resistent skydd .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101180.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.