Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckmönster Krav

En däckets mönsterdjup är avgörande för regn våt trottoar och snö. Djupet av slitbanan är hur ett däck trycker vatten från under däcket och kanaler ut det så slitbanan kan kontakta trottoaren för dragning. Ett däck med mycket liten slitbanan har en större chans att vattenplaning, vilket kan orsaka att föraren tappar kontrollen över fordonet. Endast på torr asfalt är mindre mönsterdjup bättre för dragkraft. Personbilsdäck
Däck bärs förbi slitbanans livslängd

nya personbilar fordonsdäck allmänhet har 10/32 (7,9 mm) till 11/32 tum (8,7 mm) mönsterdjup. Djupet är beroende på typen av slitbanemönstret och allmännyttiga ändamål av däcket. Uniform Tire Quality Grading (UTQG) rating är en indikation på hur många miles ett däck ska få innan det når slitlister. Den UTQG rating bör användas för att jämföra ett däck med en annan från samma tillverkare. Brand "A" kan betygsätta ett däck som inte kommer att ge samma körsträcka som Brand "B". UTQG är endast en indikator, dock inte en förordning.
Sport Utility Däck

flesta nya SUVs är utrustade med passagerare-typ däck. Endast de tunga stadsjeepar kommer att utrustas från fabriken med lätt lastbil (LT) däck, på grund av bilens förmåga att bära en mycket tyngre belastning. Samma regler för minsta mönsterdjup gäller personbilsdäck och lätta lastbilsdäck på stadsjeepar.
Vinterdäck

däck som tillverkats för vinterförhållanden inte kräver UTQG betyg. Den nya vinter däck har ett mönsterdjup som är normalt 11/32 (8,7 mm) till 13/32 tum (10,3 mm) djup. Vinterdäck har också bära barer på samma djup som standard highway däck.
Stor fordonsdäck
p Det finns en betydande variation i stora mönsterdjup fordonsdäck mönster och djup slitbana . Samma slitlister finns i over-the-road stora lastbilsdäck. Det är starkt rekommenderat av NHTSA att dessa däck bytas när mönsterdjupet når 4/32 tum (3,1 mm) för säker stopp i olika väderförhållanden.

Slitlister < p> är Alla däck tillverkade för användning i terräng regleras att ha slitlister i botten av varje slitbanans spår tvärsöver däcket. Slitaget bar är en upphöjd del av däckets slitbana som indikerar att det är 2/32 tum (1,6 mm) i slitbanan kvar. När en slitage bar är även med toppen av slitbanan, i varje spår, är det dags att byta däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101480.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.