Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck i en Saturn Ion

Saturn Ion är en nybörjar bil för unga yrkesverksamma och studenter. Det är viktigt att ägarna visuellt inspektera däck av Saturn Ion för skador och kontrollera däcktrycket varje 3000 miles för att förebygga olyckor och förbättra gas körsträcka. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Undersök däcken för ojämnt slitage. Ojämnt slitage på kanterna eller i mitten av däcken kan indikera över-eller under-inflationen. Om du märker ludd eller udda slitage längs kanterna, kan däcken behöver bytas och omläggning. Överväg att rotera däcken om du märker bär på samma ställen på alla däcken.
2

Inspektera däck för slitage genom att ta ett öre och sätter in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ned. Om du ser alla Lincolns huvud, är däcket alltför slitna och behöver bytas ut. Inte ha tillräckligt mönsterdjup på däcken kan leda till farliga körförhållanden i vått väder.
3

Titta på däck för skador, sprickor, bulor eller spikar och andra föremål inbäddade i däcken. Byt ut eller reparera däcken som behövs.
4

Kontrollera dina däck "tryck (PSI) genom att föra in en mätare däcktryck i däckets ventilskaftet (munstycket på sidan av däcket). Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett väsande luft. Notera avläsningen. Kontrollera etiketten på förarsidans dörr att ta reda på vad den maximala ISKA ska vara. Nyare modeller av Lincoln Navigator har en indikator på instrumentpanelen om däcktrycket blir för lågt.
5

Addera eller subtrahera luft till dina däck om din PSI visar det. Lägg luft med en luftpump och subtrahera luft genom att trycka på metallstycket i ventilen. När du lägger till eller dra ifrån luft från däcken, glöm inte att dubbelkolla PSI igen.
6

Byt ut eventuella nödvändiga däck med rätt storlek däcken. I allmänhet, rätt storlek däcken är P215/45ZR17, P195/60R15, P205/55R16 eller P185/70R14 beroende på år av din Saturn Ion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100905.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.