Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck på en VW Jetta

VW Jetta är en populär fyradörrars sedan med familjer, yrkesverksamma och studenter. Kontrollera däcken i en VW Jetta var 3000 miles är en viktig säkerhetskontroll som förhindrar olyckor, platta däck och förbättrar gas körsträcka. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Titta på däck för skador, sprickor, bulor eller spikar och andra föremål inbäddade i däcken. Du bör också kontrollera för ojämnt slitage. Ojämnt slitage kan tyda däcken behöver rotation, är dåligt eller är över-eller under-uppblåsta.
2

Undersök mönsterdjup på däcken. Kontrollera om däckslitage barer-barer i däcken över trappstegen. Om du ser dessa, har slitbanan sliten och däck behöver bytas ut. Du kan även inspektera slitbanan genom att ta ett öre och sätter in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ned. Om du ser alla Lincolns huvud, är däcket alltför slitna och behöver bytas ut.
3

in en mätare däcktryck i däckets ventilskaftet (munstycket på sidan av däcket) till kontrollera lufttrycket (PSI) i däcken när det är kallt ute och du inte har använt bilen för några timmar. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett väsande luft. Notera avläsningen. Kontrollera etiketten på förarsidans dörr att ta reda på vad den maximala ISKA ska vara. Nyare modeller av VW Jetta kommer att låta dig veta ett däck som har lågt tryck med en lampa på instrumentbrädan.
4

Addera eller subtrahera luft till dina däck om din PSI visar det. När du lägger till eller dra ifrån luft från däcken, glöm inte att dubbelkolla PSI igen.
5

Byt ut eventuella nödvändiga däck med rätt storlek däcken. Du bör också kontrollera eventuella tidigare ägarna har lagt rätt storlek däck på bilen. I allmänhet, rätt storlek däck är 205/55R16, 225/45R17, 225/40R18, 195/65R15 eller 185/60R14 beroende på år av din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100906.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.