Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser Däck Numbers

Siffrorna på sidan av dina däck är där av en anledning. De identifierar markörer för storlek, lastkapacitet, inflation och datum däcken tillverkades. Medan de flesta människor bara koncentrera sig på de siffror som speglar den nödvändiga storleken för sina fordon, att veta när däcken tillverkades är en viktig aspekt av att göra ett beslut som kan rädda ditt liv och andras. Instruktioner
1

Titta på sidan av däcken för att lokalisera däck nummer. Den sidoväggen är svart gummi delen av däcken med allehanda upphöjda bokstäver och koder runt den. Koderna kommer att vara en kombination av bokstäver och siffror åtskilda av bindestreck. En gemensam uppsättning siffror kommer att se ut så här: P215/65R15/95S
2

Lokalisera första uppsättning siffror. Den första uppsättningen av nummer börjar med en bokstav. Bokstaven "P" talar om att det här däcket är gjort för en personbil och nästa siffra anger däckets bredd i millimeter. Om den första bokstaven är "LT" betyder det för lätt lastbil. Om den första bokstaven är "T" betyder tillfällig.
3

Lokalisera andra uppsättning siffror. Den andra uppsättningen av siffror är ser ut 65R15. Den första siffran talar om hur lång sidoväggen är. I detta exempel är sidoväggens höjd 65 procent av bredden av däcket. R står för radial konstruktion, och det sista numret berättar diametern på däcket i inches.
4

Lokalisera tredje uppsättning siffror. Leta upp den sista uppsättningen av nummer i sekvensen, i exemplet, är det 95s. Numret 95 indikerar att denna pumpat till maximal kapacitet kan bära £ 1521. En uppsättning av fyra lika pumpade däck kommer att bära ett maximalt £ 6084. (1,521 x 4 = 6084 £.) S avser den maximala hastighet däcket klarar. I detta fall är det 112 miles per timme.
5

Hitta koden temperatur rating på utsidan av däcket. Varje däck har en temperatur rating betecknas med "A", "B" eller "C" Detta avser förmågan av däcken för att avleda värme, vilket gör dem mindre benägna att explodera. Ett "A" rating är den högsta betyg baserat på lab föreställningar.
6

Hitta tillverkningsdatum genom att leta efter den elliptiska formen bubblor på däcksidan. Leta fjärde bubblan och läsa siffrorna. Den fjärde bubbla anger veckan och tillverkningsår.

Till exempel, om siffrorna i fjärde bubblan var 2107, skulle det innebära att däcken tillverkades i 21 veckan av 2007.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101485.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.