Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar hand av trä ekerhjul

Trä ekerhjul användes under 1920-talet. Gamla klassiska bilar, som Ford Model T, har trä ekerhjul snarare än metall fälgar som används på nyare bilar. Att ta hand om de trähjul kan öka livslängden på ekrarnas hjulen och förbättra utseendet av fordonet. Saker du behöver
Sandpapper
bets eller avsluta
Paint brush
(tillval)
Visa fler instruktioner
1

Titta över trä ekerhjul för skador, röta eller liknande problem. Trä ruttnar eller blir skadad under tiden. När skada inträffar, ersätter trä ekerhjul eller skicka ut det till professionella restaurering företag är oftast det enda sättet att rädda hjulen. Om det inte finns någon röta eller skada, ta hand om hjulen för att förhindra röta och skador kräver inte en professionell.
2

Känn trä ekrarna och hjulet. Märker några ojämnheter eller fläckar som verkar som om de har splitter. Sand de grova fläckarna med fint sandpapper, såsom 400 grit eller 600 slippapper. Sand längs ådringslinjer. Undvik att slipa mot ådringslinjer eftersom detta kommer att orsaka problem. Känn efter jämnhet och sluta slipa när träet är slät. Pensla trädamm från hjulen.
3

Doppa en pensel i ett trä fläck eller trä. Applicera bets och avsluta med trähjul. Låt första lagret torka och applicera ett andra skikt efteråt. Träslag och ytbehandlingar trä är utformade för att förbättra utseendet av trä och skydda träet. För en trä ekerhjul, välj en yta eller bets som skyddar träet mot UV-strålar och vattenskador.
4

Måla hjulen och returresa. Målning är valfritt, men vissa äldre bilar eller träleksaker med trä ekerhjul som en vagn kan se bättre med färger. Endast lägga färg om så önskas.
5

Refinish eller restain träet varje par år och kontrollera om skador eller röta varje par månader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101947.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.