Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur rensar jag TPM-koden på en Jeep Liberty?

Den Jeep Liberty inbyggda datorn har ett ring-tryck som visar ett lågt däck-tryck varning på instrumentpanelen när den upptäcker att lufttrycket i något av de däck är lägre än den borde vara för att fungera säkert. Övervakningssystemet i Liberty spårar varje däck självständigt. Det enda sättet att återställa lågt däck-tryck-koden på instrumentpanelen är att pumpa däcken till rätt tryck. Systemet kommer att känna förändringen i tryck och ta bort koden. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Park din Jeep Liberty på en plan yta. Stäng av motorn.
2

Ta bort locken ventilskaftet från ett däck. Tryck huvudet på din ringtryckmätaren på ventilspindeln. Var noga med att trycka på det jämnt för att få en korrekt behandling. Håll den mot ventilspindeln så att ingen luft strömmar ut. Dra mätaren bort från däcket och läs mätaren. Om trycket är korrekt, gå till nästa däck, upprepa steg 1 och 2. Om trycket är för lågt, fortsätter du till steg 3.
3

Tryck kompressor munstycket i ventilskaftet om däcktrycket ls lägre än rekommenderat. Korrekt tryck (psi, eller pounds per square inch) är tryckt på sidan av däcket. Avlägsna munstycket efter några sekunder och kontrollera trycket igen med mätaren. Upprepa tills däcket är på rätt tryck. Sätt tillbaka locket ventilspindeln.
4

Fortsätt till nästa däck tills alla fyra däcken har rätt tryck.
5

Starta motorn och börja köra. Systemet kommer att börja kontrollera däcktrycket efter att bilen rör sig några miles per timme. Det kommer att detektera lufttrycket i däcken och rensa lågt däck-tryck varning om den bedömer att det finns tillräckligt med luft i alla fyra däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101528.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.