Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur mycket kostar det för en hjulinställning?

Att hålla din bil i optimalt skick är bra för miljön och din plånbok. Många förare är bra på att få sina schemalagda oljebyten, men andra förbise något lika viktigt, även när de konfronteras med tydliga prestanda bevis. Komma periodiska hjul väglinjer är en enkel process och en som är förvånansvärt prisvärd, med tanke på värdet det ger till fordonets smidig drift. Hellre än att upprepade gånger byta slitna däck, kan en anpassning vara ett bättre alternativ. Alignment Kostnad

Poly kommer i en av två former: tvåhjuliga och fyrhjuliga inriktningar. Två hjul, eller front-end väglinjer, brukar kosta mellan $ 40 och $ 65, medan fyra hjul är $ 50 till $ 95 från 2009. Kostnaderna varierar beroende på butiken gör arbetet och den utrustning som används. Inriktningar är främst arbetskraft bara jobb, så de lokala marknadsförutsättningarna diktera priset. De flesta verkstäder kör regelbundna specialerbjudanden eller ha kuponger för att hjälpa till att hålla priserna rimliga. Skåpbilar och några fyra-hjulsdrivna fordon ibland medföra extra kostnader, så se till att fråga om prissättningen innan hade arbete.
Alignment Överväganden

När ett fordons däck är ur läge, de däcken slits mer och ojämnt, lider kontroll och bränsleekonomi reduceras. Däck tvingas ofta ur läge efter misstag slående trottoarkanter, block parkeringsplatser, väg skräp och gropar. När däcket är ur läge, är dess orientering till centrum-line av fordonet utanför mitten. Detta kan inte alltid vara synliga för ögat, men effekterna på bilkörning kommer att vara oundvikliga.
Snedställning Signs

Även om det inte alltid syns, kan indikatorer visar en anpassning är nödvändig. Överdriven däckslitage är den största synliga bevis på behov, men det kan också upptäckas om fordonet drar åt vänster eller höger, har uttalat vibrationer eller shimmy, eller om ratten inte är centrerad när du flyttar rakt fram. De flesta tillverkare rekommenderar en anpassning till 10.000 miles.
Ytterligare Prissättning Detalj

Alignment kostar ofta inkluderar däckrotation att främja ens däckslitage. Det kan vara frestande att bara ha en två-hjulinställning, men om bilen är allvarligt ur läge, kan de bakre däcken försämras snabbare. Vissa anläggningar erbjuder en garanti på väglinjer, och vissa även ge livstid inriktningar och rotationer med inköp av nya däck.
Slutsats

Hjulinställning är viktigt för livet och god hälsa för alla fordon. Spendera tid och pengar för att hålla hjulen i rätt inriktning nu kommer att spara hundratals dollar senare genom att förbättra bränsleekonomin och minska antalet nya däck som behövs under fordonets livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101051.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.